To je to što me zanima!

Tajni HDZ-ov ekonomski tim za pobjedu na izborima...

Šef HDZ-a je svjestan da ga mogu spasiti samo vrhunski stručnjaci s planom. U svoj tim je regrutirao svjetski uspješne top-menadžere domaćih kompanija, bankare...
Vidi originalni članak

Kao mačke oko vruće kaše, tako se i oko HDZ-a plete sve više ljudi koji bi se u cilju vlastitih interesa željeli pribiti uz eventualnu buduću vlast. Neki od njih nude usluge samo zbog vlastite promocije, zasad oni nisu u timu. Neki su pak dugogodišnji simpatizeri stranke, a slove i za jake ekonomske stručnjake. Dva kapitalca Siniša Krajnović i Krešimir Marušić dva su najnovija aduta na koja računaju u HDZ-ovom gospodarskom timu. Krajnovića s pravom smatraju jednim od najvećih svjetskih top-menadžera. Trenutačno radi u Stockholmu, visoko je pozicioniran tik uz predsjednika Uprave Ericssona. Doktorirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a u Ericssonu je zaposlen već dvadeset godina. Njegovo iskustvo je golemo. Nekoliko godina radio je u Irskoj gdje na mjestu direktora Ericssonova istraživačko-razvojnog centra, pa kasnije i direktora ljudskih potencijala.

Tri godine živio je u Japanu gdje je radio kao potpredsjednik kompanije Ericsson Japan i Ericssonove poslovne jedinice Sjeveroistočna Azija. Od 2010. do 2011. godine potpredsjednik je kompanije Ericsson Mađarska i glavni direktor Ericssonova istraživačko-razvojnog centra u Budimpešti. Prije tri godine odselio se u Stockholm gdje je, kao jedan od potpredsjednika kompanije Ericsson, odgovoran za desetak istraživačko-razvojnih centara širom svijeta i oko 5000 visoko obrazovanih stručnjaka. Krajnović je navodno i privatno sklon velikim ambicijama, u Japanu se tako uspeo na Fuji, visok oko 3700 metara.

Drugi je as u HDZ-ovu rukavu Krešimir Marušić, direktor financija za tržište kapitala u njujorškoj podružnici Deutsche Bank, a član je i upravljačkog tima za tržišta kapitala Deutsche Bank Finance. Ima oko petnaest godina iskustva na velikim financijskim poslovima što je stekao godinama radeći u svjetskom financijskom centru Deutsche Banke na Wall Streetu.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 362

  • ursuss 18.08.2014.

    Tajni ekonomski tim koji je i do sada radio tajno za HDZ i stranka je prosperirala-tajno izvlačeći nvac za SVOJU korist, a ne za dobrobit građana Hrvatske..

  • piplMASTtrastAS 18.08.2014.

    top menadžeri isto kao što je "top" Ivica Mudrinić. Postao "top" kada se prodavao tcom. Tipična domoljubna zlatna mladež.

  • IvanaBradvić 18.08.2014.

    Svaka cast Karamarku... zasad sve vrlo dobro radi... samo tako naprijed...

Komentiraj...
Vidi sve komentare