To je to što me zanima!

Taksist udario vijećnika Luku Podruga nogom, skoro se tukli

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dok je dolazio na posao, bijesni taksisti nasrnuli su na vijećnika HČSP-a Luku Podruga. Netko ga je u naguravanju udario nogom, nakon čega je pobjesnio
Vidi originalni članak

Grupa revoltiranih splitskih taksista zaskočila je pred zgradom gradske Uprave vijećnika Luku Podrugu. Od srijede ujutro tamo su prosvjedovali jer je Gradsko vijeće odlučilo uvesti još 38, uz postojećih 98, radio-taksija na splitske ulice, te smanjiti im cijene vožnje za 40 posto.

- Grad povećanjem cijena namjerava uništiti ovu djelatnost - poručio je Lovre Čatipović, Uprave taksi sekcije pri Udruženju obrtnika.

U četvrtak od sedam sati deseci taksija zauzeli su parkinge oko zgrade Banovine gdje se održavala sjednica Gradskog vijeća. Vozila su oblijepili natpisima 'Mijenjamo Keruma za Bandića', 'Kerume kad ćeš smanjiti cijene hrane za 40 posto','Fala bogu da je u Ogorju ostalo samo 38 nezaposlenih'...Nešto prije devet sati na ulazu u zgradu prosvjednici su presreli Luku Podruga, gradskog vijećnika HČSP-a, koji se založio za smanjenje cijena splitskog taksija i uvođenje novih koncesionara. Taksisti su isprva rukovali s njim, a onda ga počeli verbalno napadati da im uništava posao i živote.

- Vi ste skupina privilegiranih koja se bori za svoje privilegije. Cijena koju smo izglasali je kao u Zagrebu - odvažno im je poručio Podrug. Potom je počelo naguravanje, a Podruga je netko navodno od taksista nogom u leđa. Nije htio izaći iz gomile ljutitih prosvjednika, tvrdeći da ga je udario taksist u crvenoj jakni. Iz gomile su ga izveli zaštitari, nazivali su ga majmunom, prijetili mu batinama i dovodili u pitanje njegovi braniteljski dani.- Tražit ću da se preispitaju koncesije. Ako se ovo dogodilo usred bijelog dana, što bi tek napravili noću?! Treba preispitati ima li među njima luđaka, psihičkih bolesnika i nasilnika. Opet bi glasao za odluku Gradskog vijeća o smanjenju cijena - poručio je Podrug nakon prepirke.

Lovre Čatipović uvjeren je da nitko nije Podruga udario te je strpljivo čekao s prosvjednicima da ga prime gradski čelnici. Kerum se isprva nećkao zbog napada na Podruga, a potom se sastao s njima. Kazao je kako se ne može mijenjati odluka Gradskog vijeća, no, da treba naći rješenje kako taksisti ne bi ostali bez bez posla. Splitski taksisti su obratili Vladi, posebice jer ne mogu biti isti uvjeti njima i kolegama iz Zagreba koji voze dnevne rute i do deset puta veće nego oni u Splitu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • viškovo 18.11.2010.

    neka smanje cijene pa će imati posla

  • Lud-zbunjan-normalan 18.11.2010.

    LOVAC.............kad je to tako da mlatis pare i kartas belu pa odi ti onda u taxi i mlati pare tko ti je kriv sta si glup pa radis za sicu........ovak moj stari je bio taxist u zagrebu,nikad nije nikom ni kune uzeo vise ima postenih taxista koji se bore protiv ovih lopova jer i njima rade stetu al problem je u tome sto te lopove u taxiu stiti udruzenje,inspekcija ne radi svoj posao......pa nije moj stari i policija i drzava da sreduje te stvari da ne pricam ak tim lopovima stanete na zulj da vam non-stop prijete pa vi radite s njima svaki dan......koliko je txista radilo na crno bez licence i nikom nist e takvi vas deru nemojte pljuvat po svim taxistima jer ima ih postenih itekako.......

  • koma ćovo 18.11.2010.

    ma dajte ljudi zar niko nema lijepe rijeći za te taksiste?? ha ha šalim se naravno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare