To je to što me zanima!

Stari taksisti vrijeđaju putnike i konkurenciji prijete pištoljem

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zagreb: Dvije prijave protiv taksista već su podnijeli, a uskoro slijede i one za ostale neprilike. Jedan od incidenata snimile su kamere ispred zagrebačke zračne luke
Vidi originalni članak

Pištoljem u ruci jedan je od zagrebačkih taksista u ponedjeljak navečer svom kolegi iz Taxi Cammea zaprijetio smrću! Krim-policija preuzela je slučaj. No, incident u Dubravi nije bio jedini koji se u prvih pet dana rada riječkog prijevoznika dogodio u metropoli... Njegove su zaposlenike gađali kamenjem i jajima pred Autobusnim kolodvorom, prijetili im, pljuvali na njih, blokirali im automobile ispred Glavnog kolodvora i napadali putnike. Dvije su prijave već podnesene, a uskoro slijede i one za ostale neprilike.SVE S

Jedan od incidenata dogodio se ispred zračne luke. Tamo su ogorčeni “stari” taksisti prisilili putnika koji se htio voziti “yellow cabom” da prijeđe u njihovo vozilo jer su oni čekali u redu, no za razliku od ostalih, taj je sukob uhvatio objektiv videokamere.

- Prvi će naš taksist voziti. Vadi stvari! Reci stranci da nemaš dozvolu za rad u Velikoj Gorici! Sto tisuća kuna ti je kazna, čovječe - prijetio je jedan od taksista.

- Ne želim imati nikakvih problema - odgovorio je Cammeov djelatnik dok je vadio prtljagu potencijalnog putnika.

- Sad dolazi inspekcija, sad ćemo te slikati - nastavio je drugi prijevoznik iz udruženja. Međutim, prema gradskoj odluci, žuto-bijeli taksiji imaju pravo prevoziti putnike do aerodroma i s njega.

- Mislim da su “stari” taksisti osjetili naš rad i da su frustrirani, ali se ne smiju iživljavati na našim vozačima i putnicima - kazao nam je Kosta Minovski, vlasnik prve konkurencije stoljetnom Radiotaksiju Zagreb.

Da je strah opravdan, potvrdio je i Filip Majerić, 19-godišnji vozač taksija, koji izbjegava druge vozače u širokom luku. To ne uspijeva uvijek.

- Prolazio sam ujutro pokraj bolnice u Vinogradskoj i neki od vozača pljuvali su po autu dok sam prolazio, no inače nije bilo problema. Izbjegavam ih - objasnio je Filip.

Vrijeđali su ga i na Šalati, kada je u bolnicu dovezao bračni par Manojlović. “J... tebi Šiptar mater”, vikao je jedan od vozača dok smo prolazili. U škode su ugrađene i tipke za prijavu prijetnji, a nakon dojave upomoć uskaču zaštitari. Toga se žrtva uskrsnog napada u panici nije sjetila. Za rad više nije sposoban. Minovski ga je poslao na odmor nakon samo pet dana rada.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • Obelix31 27.04.2011.

    Sjećam se prošlo ljeto..zvao broj 060 800 800 ili ne sjećam se, možda je bio i onaj stari broj...moram iz Zg za Vukovu Goricu...zovem centralu i naglašavam da mi pošalju taxi s klimom j,er znam da inače taksisti imaju 60 + god i ljeti im vire dlake iz košulje i smrde po znoju, na što se glas na centrali nasmije i kaže bahato: svi naši taksiji imaju klimu. doalzi taksi...od Savske do rotora sam se preznojio jer naravno taksi nema klimu...zatvorio sve prozore i sprda se sa mnom...preznojen je... mu ma... i izlazim iz auta prije Lučkog...zovem frenda da dođe po mene...nisam se još vozio cammeom ali siguno da 060 800 800 neću više birati. 1212 zakon pa makar čekao pola sata

  • be yourself 27.04.2011.

    Gamad nezaposlena vrijeđa. Jel još uvijek šah deru na haubi?

  • ッi シ 27.04.2011.

    idem zvat sefa cameo i trazit posao sa palicom. Cuvat cu radnike kojima se prijti ostalima koji misle prjetiti dobit ce besplatan prjevoz u bolnici ako jos stigne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare