To je to što me zanima!

Oslobođenje talaca u Alžiru: Četvero ubijeno, 13 ranjeno

Alžirska vlada pokrenula je akciju oslobođenja talaca jer nije željela pregovarati s teroristima. Prve informacije govore da su ubijene još četiri osobe, a ranjeno nih 13
Vidi originalni članak

Završila je akcija spašavanja stranih talaca iz ruku otmičara u Alžiru, a prve neslužbene informacije s terena govore da su ubijene četiri osobe, a ranjeno njih 13. Alžirski ministar informiranja Mohamed Said ranije je kazao da su mnogi otmičari ubijeni, no nije precizirao koliko njih. Vladin glasnogovornik potvrdio je da je ubijeno i nekoliko talaca kao i da je alžirska vojska morala početi akciju njihova oslobođenja nakon što su propali pregovori s otmičarima. Također je objavljeno da je nestalo devet Norveških taoca.

Oko podneva je objavljeno da je u akciji ubijeno šest stranih talaca i osam otmičara kada su alžirske snage zapucale na vozilo koje su koristili napadači na plinskom postrojenju u pustinji, izvještava Reuters.

Mauritanijska novinska agencija ANI, koja je cijelo vrijeme u kontaktu s otmičarima, piše da je još uvijek zatočeno sedam ljudi - dva Amerikanca, tri Belgijca te jedan Japanac i Britanac.

Dužnosnik alžirskih sigurnosnih snaga kazao je da je 25 stranih talaca uspjelo živo pobjeći iz zarobljeništva. Reuters piše da im je lokalni izvor kazao da je 180 Alžiraca uspjelo pobjeći iz ruku otmičara. ANI i Al Jazeera izvijestili su da je 34 zarobljenika i 15 otmičara ubijeno kada je vojska zapucala iz helikoptera na vozilo.

Otmičari traže prestanak francuske intervencije u susjednom Maliju. Vlade diljem svijeta održavaju izvanredne sastanke na kojima odlučuju kako će odgovoriti na jednu od najtežih talačkih situacija posljednjih desetljeća. Postrojenje su okružili alžirski vojnici, a otmičari su tražili "siguran prolaz" za svoje zatvorenike i sebe. Alžirska vlada ne želi pregovarati s teroristima.

Grupa koja se naziva "Bataljun krvi" tvrdila je da je jučer otela 41 stranca, među kojima su bili Amerikanci, Japanci i Europljani nakon što su upali u postrojenje za izvlačenje prirodnog plina i spavaonice radnika jučer u zoru. Napadači traže prekid francuske vojne intervencije u Maliju gdje se stotine vojnika bori na tlu s islamskim militantima, nakon što su ih tjedan dana napadali iz zraka.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • mik 18.01.2013.

    a Francuzi kao u Maliju brane pravdu i čast ne znam koga, a usput,potpisuju prijenos vlasništva nad rudnim bogatstvima te zemlje u zamjenu za ostanak na vlasti nekoliko bijednika !Sramota za čovjećanstvo !

  • HRVAT ALI PRAVI 17.01.2013.

    A kam su to pobjegli u sredistu sahare opet u smrt. Neznam ko je to izjavio ali manipuliraju nas!!!! Nekaj spremaju.

  • snajperista21st 17.01.2013.

    sad će mossad reagirat..........

Komentiraj...
Vidi sve komentare