To je to što me zanima!

Talibani su tražili novinara Deutsche Wellea, nisu ga našli pa su ubili njegovog rođaka

Talibani u Afganistanu ubili su rođaka novinara Deutsche Wellea tražeći njega, objavila je ta njemačka mreža. Talibani su upali u domove najmanje troje drugih novinara DW-a
Vidi originalni članak

Militanti su pretraživali kuću za kućom u potrazi za novinarom, koji sada radi u Njemačkoj, objavio je DW u četvrtak.

Drugi rođak teško je ranjen no ostali su uspjeli pobjeći, rečeno je, bez detalja o incidentu.

Glavni ravnatelj DW-a Peter Limbourg osudio je ubojstvo te rekao da ono pokazuje kakva opasnost prijeti medijskim djelatnicima i njihovim obiteljima u Afganistanu.

FELJTON: U ZEMLJI RATA I KRVI Hrvat obučavao Afganistance: 'Tražili su nas novac da podmite časnike, varali su i na gorivu...'

"Ubojstvo bliskog rođaka jednoga od naših urednika koje su jučer počinili talibani nezamislivo je tragično i svjedoči o akutnoj opasnosti u kojoj su se našli naši djelatnici i njihove obitelji", rekao je.

"Evidentno je da talibani već provode organizirane potrage za novinarima, i u Kabulu i u pokrajinama. Ponestaje nam vremena!", rekao je.

Talibani su upali u domove najmanje troje drugih novinara DW-a, navodi mreža.

ZLATNO DOBA AFGANISTANA Kabul je bio središte kulture, ali i mode u Aziji: Nosile su se mini suknje, na radiju se slušao rock

Nakon zauzimanja Kabula, talibani su obećali medijske slobode i pomilovanje za sve protivnike.

Međutim u povjerljivom UN-ovu dokumentu koji je vidio AFP navodi se da su pojačali potrage za ljudima koji surađuju s SAD-om i NATO snagama.

POGLEDAJTE PRIČU O AFGANISTANCU ZAINULLAHU KOJEM JE HRVATSKA DRUGI DOM:

 

Idi na 24sata

Komentari 89

  • DinoAKA ljubiša 20.08.2021.

    S čim su ga to našli ovi u piđamama s kalašima?

  • 20.08.2021.

    Ja neznam jel postoji jedna osoba na ovom svijetu koja je popusila njihovu spiku da su dosli u miru... pa 10 godina su se sakrivali po kojekakvim pecinama i pustinjama. Glavna atrakcija su bile koze. I sad ih pusti među ljude a oni gladni i zeljni odmazde. Jedino sto su naucili da nemogu sirit onu svoju ludu propagandu nego da moraju lagat i servirat ljudima nebuloze. Istinu malo prikrit i svi sretni.

  • Tone 20.08.2021.

    U bemti, pa ovi ubijaju tek tako kako im se hoće, za svaki slučaj a u kuranu lijepo piše da je "jedan ljudski život vrijedan kao ostatak svijeta". Loše su ovi pročitali svoj "pravinik" .

Komentiraj...
Vidi sve komentare