To je to što me zanima!

Talijani jačaju nadzor na granici sa Slovenijom: Slovenci isto to namjeravaju napraviti nama?

Italija uvodi pojačan nadzor na granici sa Slovenijom koji će trajati naredna dva mjeseca, a slovenski mediji pišu kako bi isto to Slovenija mogla uvesti Hrvatskoj i Mađarskoj
Vidi originalni članak

Slovensko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako je talijanski ministar unutarnjih poslova sinoć obavijestio svog slovenskog kolegu kako će Italija na dva mjeseca uvesti unutarnji nadzor na granici sa Slovenijom zbog opasnosti od terorizma.

Slovenski mediji pišu kako Slovenija namjerava istu tu dvomjesečnu mjeru uvesti na svoje granice s Hrvatskom i Mađarskom.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Slovenije navode kako su slovenski i talijanski ministar u razgovoru zaključili da je zapadnobalkanska ruta, koja prelazi preko Hrvatske, i kojom migranti dolaze u Sloveniju i Italiju, privlačan koridor za prolaz radikaliziranih osoba na prostore njihovih država. Stoga, ne ne čudi činjenica da slovenski mediji najavljuju kontrolu na granici prema Hrvatskoj.

Nadzor granica proteklih dana pojačao se diljem Europe. Prije dva dana Njemačka je uvela pojačan nadzor na granicama sa Švicarskom, Poljskom i Češkom.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Gronk Spikeowski 18.10.2023.

    Samo neka jacaju. Mi cemo pojacat nadzor na nasim granicama prema slo izmedju 1.6 i 1.9.

  • Luna777 18.10.2023.

    Eh, dugo je trajao Šengen. Nama će uvesti kontrolu granica Slovenija i Italija. No, za sigurnost domaćeg stanovništva i mi bi trebali malo više čuvati granice sa Srbijom i Bosnom.

  • Božnjevko 18.10.2023.

    mi kroati kao uz 500 godina iskustva krajine i svakakvih upada oces mongola ,tatara, osmanlija ne bi trebali imati problema sa takvim glupostima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare