To je to što me zanima!

Tamna mrlja iz bivše tvornice glinice pluta rijekom Zrmanjom

Vinko Mladineo tvrdio je kako je nemoguće da je izvor zagađenja Zrmanje natrijeva lužina iz bivše tvornice glinice u Obrovcu jer je sanacija pri kraju, a počela je 2006.
Vidi originalni članak

Tamna mrlja ponovno pluta rijekom Zrmanjom. Aktivisti za zaštitu okoliša sumnjaju kako bi izvor zagađenja mogla biti natrijeva lužina iz bazena bivše tvornice glinice u Obrovcu. Sanacija traje od 2006. godine, a  Vinko Mladineo, šef Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, tvrdio je da je to nemoguće. Tvrdio je da je sanacija tvornice pri kraju, a neće biti gotova do 2012. godine, piše Večernji list. Mrlja se u Zrmanji obično pojavi nakon velikih kiša nakon čega procuri lužina iz bazena. Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Zadarske županije je navodno podnijela prijavu Hrvatskim vodama zbog onečišćenja Zrmanje. Sanacija tvornice glinice je Fond do sada koštala 135 milijuna kuna, a nakon malverzacija povezanih s Fimi medijom se nametnulo pitanje legalnosti poslova.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Igraine7 30.11.2010.

    Što radi odjel za vode Ministarstva zaštite okoliša itd. i Sabor i vlada ? Ništa. Brinu da se pokrivaju a milijarde nestale.

  • winnetou 30.11.2010.

    Živim blizu Zrmanje i mogu posvjedočiti kako mrlja na Zrmanji niju uvjetovana kišom, vidljiva je već nekoliko mjeseci bez obzira na padaline! To je samo potvrda efikasnosti našeg ministarstva za zaštitu okoliša i njegove sposobnosti, a isto to ministarstvo dalo je dozvolu za gradnju ogromne cementare pokraj iste te Zrmanje za koju ih kako vidimo i nije baš briga!!! Prije remetinca trebalo bi ih sve dobro okupati u bazenima!!

  • p i j e v a c 30.11.2010.

    Pokro lovu,pa nije bilo za sanaciju.Njega i sve lopove treba strpat u Zrmanju i neka kantama grabe mulj,gamad lopovska.

Komentiraj...
Vidi sve komentare