To je to što me zanima!

Tata koji je živio s djecom u šumi dobio je novu kuću

Ivan Herceg (38) otišao je u ožujku s djecom od supruge Ružice jer ih je kaže, zanemarivala. Sin Ilija imao je tada samo 15 dana. Žive od 1600 kn
Vidi originalni članak

Sad će djeca moći u vrtić, a ja na posao, presretan je Ivan Herceg (38), samohrani otac koji je s troje djece mjesecima živio u trošnoj kućici na rubu šume kraj Volodera. Novu kuću u središtu Popovače je dobio na korištenje. Uz pomoć prijatelja, rodbine i raznih dobrotvora uređuje prostorije u koje će se preseliti s djecom, a kćeri Petra (4) i Ivana (2) veselo su trčkarale po sobama, zavlačile se u ormare i skakale po krevetima. Malog Iliju čuvala je baka Nada (71). U ožujku, kada je sinčiću Iliji bilo samo 15 dana, otišao je s djecom od supruge Ružice jer ih je kaže, zanemarivala.
- Nisam htio odvesti Iliju, no rekla je da vodim i njega kad već vodim kćeri - priča Ivan, koji se preselio majci. Starica se nije mogla brinuti o sve troje djece, a vrtić im je bio predaleko. Ivan je napustio posao. Žive od 1600 kn socijalne pomoći i dječjeg doplatka.
- Majka je potražila pomoć župnika, a on je nazvao doktoricu Tiju Žarković-Palijan iz bolnice u Popovači. Ona mi cijelo vrijeme pomaže. Što god mi zatreba, samo je nazovem, a zaslužna je i za naš smještaj u Popovači. Ona nas je upozorila i kako je djeci nužna socijalizacija te smještaj u vrtić - kaže Ivan.
Nakon što smo u 24sata objavili priču o obitelji Herceg, brojni čitatelji su se javljali i sa željom da im pomognu. Kuću u blizini vrtića vlasnik im ju je ustupio bez naknade. U uređenju su pomogli sumještani te općina Popovača, koja im traži trajni smještaj.
- Čim se uselimo, tražit ću posao. Najradije bih se vratio na stari posao, u tvrtku gdje sam radio kao drvosječa - dodaje Ivan. Obitelji Herceg možete pomoći uplatom na račun u RBA 2402006-3101780566.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • crnilabud 05.12.2009.

    ...nešto dobro i lijepo!!

  • Miroz 05.12.2009.

    badro delegado kaže\" Bože, čuvaj ovog čovjeka\", neki od vas želite sreću ovome čovjeku. Neki ste možda čak i uplatili novac na račun kako biste pomogli ovome čovjeku. ana& kaže\"o dragi bože pa spasi ovakve obitelji...\" A jel netko od vas otišao u crkvu i priupitao svečenika: \"Jel oče, ti koji vršiš službu Božiji i koji se u Njegovo ime brineš o nama djeci Njegovoj, jesi li ti ili crkva tvoja nešto od novca kojeg imate ovome čovjeku i njegovoj nejakoj dječici?\" JESTE LI UPITALI? Jeli Crkva kad je još prije nekoliko mjeseci saznato za ovakvo nešto odmah djelovala i pomogla? Ili postojli kakva naznaka da je neko iz tamo lokalne mjesne zajenice ponukao ljude na to da zajedno priupitaju naše dušobrižnike hoćemo li pomoć tome čovjeku? A nije li ono glavni poglavar Crkve u hrvata nedavno na TV-u svečano, s pompom, kamerama, i novinarima sa gdj.Kosor potpisivao neke paire? Jesu li to bili papiri za pomoć ovome čovjeku ili papiri o nekim nekretninama?

  • bijelavrana 05.12.2009.

    predbroj računa se odnosi na erste&steiermarkische bank-ne na RBA kako je u članku navedeno

Komentiraj...
Vidi sve komentare