To je to što me zanima!

Tehnička Vlada funkcionira u najnužnijim stvarima i točkama

Ministri Oleg Butković i Ante Šprlje te SDP-ovac Peđa Grbin raspravljali su ovlastima tehničke Vlade koja ne smije donositi dugoročne odluke, politička imenovanja niti se zaduživati
Vidi originalni članak

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar pravosuđa Ante Šprlje i Peđa Grbin (SDP) gostovali su u emisiji HRT-a Otvoreno gdje su govorili o ovlastima tehničke Vlade. 

Butković kaže kako u zakonu ne stoji što su to točno tehnički poslovi, ali je općepoznato da se ne smiju donositi nikakva politička imenovanja, država se ne smije dodatno zaduživati te treba postojati odgovornost prema građanima. 

- Život ne smije stati - rekao je i spomenuo kako projekt Pelješki most ne smije stati. 

Grbin je istaknuo kako tehnička Vlada nema pravo donositi odluke s dalekosežnim posljedicama, a Butković uvjerava kako Vlada tehnički funkcionira u najnužnijim stvarima i u najnužnijim točkama. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • randymarsh 05.07.2016.

    Pa zasto se zaposljava svoje ljude ako je tehnicka vlada koja je izgubila povjerenje ?

  • Preteznovedro 05.07.2016.

    Odgovornost prema građanima. Za koje vlade do sad. Svi misle samo na svoje guzice. Počelo za vrijeme rata i još traje.

  • barbossa 05.07.2016.

    Oliver Hardy s bradicom, uvijek miran, koncizan, sa argumentima bez argumenata, jurišnik Ludog Miloja sa kacigom i vizirom na glavi i helebardom u ruci ali bez konja, pregovarač s "koalicijskim partnerima" u čiju kapu stane pet kila krumpira a u kupaće gače dva čovjeka od po 100 kila svaki. Konja nema jer sve koje je zajahao su lipsali pod njim iako se Oliver nogama odgurivao od zemlje dok su kaskali i tako konju olakšavao posao. Uzalud, i posavski goniči su krepavali pod njim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare