To je to što me zanima!

Tele Kusonju krava je na svijet donijela bez repa

Kusonji starom 20 dana je ime nadjenuo seoski vetrinar. Profesor Karadjole kaže kako je ovakva pojava jako rijetka, no za tele to nije štetno...
Vidi originalni članak

Nismo odmah primijetili da mu nešto nedostaje. Tele se nakon okota odjednom diglo i tek tada smo vidjeli da mu fali rep, priča Edhem Alić iz Rajeva Sela kraj Županje čija je krava Milka prije 20 dana otelila tele bez repa. Nakon što se po selu pročula vijest o neobičnoj životinji, svi mještani sjatili su se u štalu obitelji Alić i u čudu promatrali tele.
- Nismo znali kako ga nazvati pa mu je seoski vetrinar nadjenuo ime Kusonja - kaže ponosni Edhem. Tele je zdravo i ništa mu ne fali, osim, naravno, repa. Profesor Ivo Karadjole s Vetrinarskog fakulteta u Zagrebu kaže da je ovakva pojava jako rijetka.
- U 40 godina rada naišao sam na tek jedan takav slučaj. Riječ je o patološkom obliku koji se rađa jedanput u nekoliko godina. Ništa mu neće škoditi ako je bez repa iako on služi za održavanje ravnoteže i tjeranje insekata - kaže prof.dr.sc. Karadjole.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare