To je to što me zanima!

Temperature se opet penju do 40°C: Stiže novi toplinski udar

Nakon pada temperature koji je osvježio čitavu zemlju, ljeto, izgleda, opet dolazi na svoje. Već danas temperature će rasti do 36, a za sutra je Meteoalarm za Split objavio crveno upozorenje
Vidi originalni članak

Osvježenje koje je u Hrvatsku stiglo jučer završava već danas. Još se popodne u unutrašnjosti i na istoku zemlje može očekivati više oblaka, no uglavnom će biti pretežno sunčano vrijeme s porastom temperature zraka, prenosi DHMZ.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uz pretežno sunčano i vruće vrijeme na Jadranu se u ranijim satima očekuje slaba do umjerena, podno Velebita i jaka bura, a danju slab do umjeren jugo i jugozapadnjak.

Temperature će u unutrašnjosti u odnosu na jučerašnje rasti do 31 i 32 stupnja Celzijusa, a u Dalmaciji već na 36.

Prognoza za srijedu je ista s nešto većim temperaturama. Najniža jutarnja temperatura bit će između 15 i 20 stupnjeva, a na Jadranu ona će se penjati i do 26. Dnevna pak rasti će do 38 Celzijevih stupnjeva. Zbog visokih temperatura, Meteoalarm za Split za sutra je objavio crveno upozorenje.

U nastavku tjedna sunčano, ali s manjim temperaturama

Porast temperature najavljuje se i u nastavku tjedna. U četvrtak temperature će rasti i u unutrašnjosti, a u večernjim satima se mogu očekivati kratkotrajni pljuskovi. Za vikend se stoga očekuje smanjenje temperatura.

Na Jadranu pak vruće i suho vrijeme pratit će i naredni vikend uz tek slabu mogućnost ponekog kratkotrajnog pljuska. Temperature bi ipak mogle pasti koji stupanj, pogotovo u sjevernim dijelovima Jadrana.

Idi na 24sata

Komentari 113

  • JosipPribanic 09.08.2017.

    Volim vrućine!

  • Vondelpark 08.08.2017.

    Kako je na najukusnijoj plazi u Rovinju..Punta Kriz...???

  • Vondelpark 08.08.2017.

    Bolje vruce..i plavo nebo nego kisa i sivo nebo ko ovdije u Amsterdamu..!

Komentiraj...
Vidi sve komentare