To je to što me zanima!

Teodor srušio 5000 stabla na Medvednici: Staze zatvorene

Iako se čine ogromni napori da se situacija nakon ciklone Teodor što prije normalizira, ekipe na terenu još nisu uspjele obići i očistiti planinarske staze
Vidi originalni članak

Molimo građane da se još neko vrijeme suzdrže od korištenja planinarskih staza zbog havarije u šumama Parka prirode Medvednica uslijed olujnog vjetra koji je u ponedjeljak porušio oko 5000 stabala samo u centralnom, najposjećenijem dijelu Medvednice, piše u priopćenju koje je medijima poslala Javna ustanova Park prirode Medvednica. 

- Naime, iako se čine ogromni napori da se situacija nakon ciklone Teodor što prije normalizira, ekipe na terenu još uvijek nisu uspjele obići i očistiti planinarske staze, koje su, posebno na južnoj strani, neprohodne zbog srušenih stabala. Osim toga, postoji opasnost i od stabla koja se nisu izvalila ali su ostala nakon oluje statički nestabilna i koja također zahtijevaju pregled i posljedično rezultatima istog, i eventualno uklanjanje. Poziv građanima zajednički upućuju i Javna ustanova „Park prirode Medvednica“, Šumarija Zagreb, HGSS i HPS koji ovih dana intenzivno rade na terenu - piše u priopćenju. HAK javlja da je Sljemenska cesta i dalje zatvorena za promet. 

Turističke atrakcije će ovaj vikend biti zatvorene

Javna ustanova „Park prirode Medvednica“ također je obavijestila da će tri turističke atrakcije kojima upravlja špilja Veternica, Medvedgrad i Rudnik Zrinski ovaj vikend biti zatvorene za posjećivanje.

- Sve informacije mogu se dobiti putem telefona 01/4586317 od ponedjeljka do petka u radno vrijeme Ustanove od 8 do 16h ili na našoj FB i web stranici www.pp-medvednica.hr - piše u priopćenju. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ben hur panonius 16.11.2013.

    bit će rezanja da će gorit uši,

  • 15.11.2013.

    Tko će kontrolirati kuda idu ta drva?

  • Ubananismo 15.11.2013.

    ima drva za kurenje ajmooooooo

Komentiraj...
Vidi sve komentare