To je to što me zanima!

Tijekom obuke kod Velike Gorice srušila se bespilotna letjelica

Riječ je o letjelici iz kategorije mini besposadnih zrakoplovnih sustava, raspona krila do 2 metra i težine oko 4,5 kg. U tijeku je utvrđivanje uzroka pada letjelice BZS SkyLark I
Vidi originalni članak

Kod Velike Gorice u utorak je tijekom obuke došlo do pada letjelice. Letjelica je pala na nenaseljeno područje te nitko nije ozlijeđen.

- Tijekom provedbe planiranih obučnih aktivnosti u utorak 21. ožujka 2023. na letjelištu Buševec kod Velike Gorice zbog tehničkih problema došlo je do pada letjelice BZS SkyLark I na nenaseljenom području. Letjelica je pronađena, a prilikom pada nije bilo ozlijeđenih osoba te nije nastala druga materijalna šteta izuzev na letjelici - izvijestio je MORH.

Riječ je o letjelici iz kategorije mini besposadnih zrakoplovnih sustava, raspona krila do 2 metra i težine oko 4,5 kg. U tijeku je utvrđivanje uzroka pada letjelice BZS SkyLark I.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Paracetamol 22.03.2023.

    Ovaj rat nama najviše koristi jer nam više ne trebaju avioni, jer su pušiona kao i tenkići. Bazgu, malo papira i ljepila, dugačku gumu za navijanje, a može se napraviti u kućnoj atmosferi. Umjesto mobilizacije svi između 18 i 65 godina napraviti barem po jedan primjerak besplatno i o svom trošku. Svaka takva leteća naprava mogla bi nositi barem frtalj kile soli. Predlažem da umjesto da kupujemo od Francuza, ubuduće sami krenemo s programom letećih tanjura. Najtvrđi su oni s plavom crtom, a što leteeeeeeeee.

  • ursuss 22.03.2023.

    da nije netko ukrao gorivo.....

  • 22.03.2023.

    Kod nas se stalno nesto rusi, ili losa oprema ili nesposobni kadar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare