To je to što me zanima!

Tijela poginulih stigla u Harkiv: Stiglo ih je 200, nedostaju 82

Tijela poginulih trebala bi u srijedu zrakoplovom stići u Nizozemsku. Tamo će se provesti obdukcija koja bi mogla potrajati više mjeseci, kaže nizozemski premijer
Vidi originalni članak

Tijela poginulih putnika iz malezijskog zrakoplova srušenog na istoku Ukrajine stigla su u vlaku-hladnjači u Harkiv, grad pod kontrolom vlade u Kijevu.

- Tijela poginulih predat će se nizozemskom izaslanstvu, a potom će zrakoplov s posmrtnim ostacima žrtava stići u srijedu u Nizozemsku. Tamo će se provesti obdukcija koja bi mogla potrajati više mjeseci - izjavio je nizozemski premijer Mark Rutte. 

- Nadamo se da će prvi zrakoplov poletjeti tijekom srijede - rekao je premijer na konferenciji za novinare. 

Među poginulima najviše je bilo, 193, nizozemskih državljana. Prema riječima pobunjeničkih čelnika, pronađena su tijela 282 od 298 putnika i članova posade, kao i dijelovi tijela ostalih šesnaest žrtava.

No, kada su vagoni-hladnjače stigli izbrojano je tek 200 mrtvih tijela. Budući da je ranije objavljeno kako su od 298 poginulih pronađeni posmrtni ostaci 282 ljudi, nije jasno gdje su mrtva tijela 82 ljudi.

Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u utorak je objavila kako na samom mjestu pada ima još posmrtnih ostataka.

Nizozemski tim, zadužen za preuzimanje tijela i njihovo prebacivanje u Amsterdam, obećava da neće napustiti Ukrajinu sve dok ne sakupe i posljednje posmrtne ostatke. 

Komadi Boeinga su prepiljeni, nije jasno zašto

U međuvremenu, objavljeno je i da je netko na pola prepilio kokpit, vjerojatno separatisti, ali nije jasno s kojim ciljem. I drugi veliki komadi srušene letjelice prepiljeni su, a neki i odvezeni s mjesta pada na nepoznatu lokaciju.

- Stražnji dio letjelice, jedan od najvećih komada koji je na tlo pao relativno čitav, definitivno je prepiljen - rekao je glasnogovornik OESS-a.

Ukrajinske vlasti pozvale su zemlje čiji su putnici poginuli pri padu malezijskog zrakoplova u istočnoj Ukrajini da pošalju svoje policajce kako bi zaštitili mjesto nesreće.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • zeljkopž 23.07.2014.

    Rusko ministarstvo obrane je dalo konkretan i jasan dokaz tko je srušio taj putnički avion. Prema njihovim radarskim snimkama to su bili Ukrainski lovci i to tri komada. Pilotu aviona je na izrazito podmukao način naređena promjena kursa, snižavanje visine letenja da dođe do visine na kojoj operiraju ti lovci i na kraju rušenje. Već sam dao link na taj Ruski službeni izvještaj. Ameri, makar također detaljno skeniraju to područje radarima i satelitima te sigurno znaju što se desilo do sad nisu dali apsokutno ništa konkretno. Ništa osim neistina, podmetanja i full scale medijske kampanje. Pošto im ne odgovara da se sazna istina ta "obdukcija" bi mogla potrajat još mjesecima i cijela ova prića bi se mogla zataškat. Potrebni učinak su većim dijelom postigli. Vijesti o masakru u Gazi su se ipak probile, al to je i tako bilo nemoguće potpuno sakrit.

  • Kleist 22.07.2014.

    Gdje je neki osvrt novinara na Putinov govor danas? Čekaju se direktive vjerojatno.

  • zippysnake 22.07.2014.

    pa di je tih 80 mrtvaca?? Il su se razmrvili u paramparcad il su ih dali ko hranu svinjama??

Komentiraj...
Vidi sve komentare