To je to što me zanima!

Tijelima stopirali otvaranje ceste da djeca ne stradaju

Split: Školarci iz naselja Bilice, moraju pretrčavati cestu da bi došli do autobusne stanice. Kad su gradili cestu nisu osmislili prijelaz iznad ili ispod
Vidi originalni članak

Roditelji su spriječili otvaranje ceste. Djeca iz naselja Bilice između Splita i Solina nemaju pristup autobusnoj postaji s koje idu u 4 kilometra udaljenu školu “Sveti kajo” u Solinu. Između njihovih kuća i autobusnog stajališta sagrađena je cesta, ali nije osmišljen nikakav prijelaz iznad ili ispod nje kako bi djeca mogla sigurno doći do autobusa. Da paradoks bude veći, otvaranje ove ceste, takozvane Mravinačke rampe, čeka se deset godina. Roditelji 20-ak djece koja onuda putuju prema školi bijesni su.
- Nisu mislili na školarce. Sad rade nekakve stube, ali to nije rješenje. Sigurno nećemo pustiti djecu da tu prolaze. Ako se nešto ne promijeni, do daljnjeg nećemo puštati djecu u školu - kažu ogorčeni roditelji. Prvog dana nastave djeca su do autobusa kojim idu u školu došla preskačući prepreke na zatvorenoj cesti. U ponedjeljak u 18 sati se trebala otvoriti cesta, no 50-tak roditelja tijelima je spriječilo otvaranje ceste. Sve je bilo spremno za otvaranje. Okupili su se mnogi političari, klape, plesne skupine, no roditelji su odlučili preuzeti stvar u svoje ruke.
- Imam troje djece i svi tuda idu u školu. Da im se nešto dogodi bio bih spreman na sve - rekao je jedan gnjevni roditelj. Igor Vitić, direktor graskog poduzeća Promet iz splita, obećao je da će se autobusna stanica premjestiti na neko mjesto gdje djeca neće morati pretrčavati cestu.

JEDINI SIGURAN PROLAZ ZATRPALI ZEMLJOM
Prolaz ispod mosta, kojim su mještani Bilica neometano prolazili, odnedavno je neprohodan. Na njega je nabacana zemlja, koja im onemogućava jedini siguran prelazak preko ceste.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ninaxy 08.09.2009.

    ....ovo je napravljeno dok Keruma nije bilo u Splitu....da mu OPET uvale ....ALI sad kad dodje s godišnjeg on će opet o svom trošku to sve srediti....(baš ste zajašili na njega nema para županija, nema para država ....pa će Kerum sređivat VAŠA sranja...za ovo treba Kalmeta odgovarat)........

  • jelka123 08.09.2009.

    Kao i sve drugo u Hrvatskoj: polovično i bez razmišljanja i dugoročnog planiranja napravljen posao.

  • borovcanin 07.09.2009.

    koliko ih mora poginuti da bi im napravili sto traze?

Komentiraj...
Vidi sve komentare