To je to što me zanima!

'Tijelo novinara rastopili su u kiselini i bacili u kanalizaciju'

Ispitivanje uzoraka uzetih iz kanalizacije rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu omogućilo je otkrivanje tragova kiseline, piše provladin dnevnik ne navodeći izvore...
Vidi originalni članak

Ubojice novinara Jamala Khashoggija, ubijena 2. listopada u saudijskom konzulatu u Istanbulu, riješile su se njegova tijela bacivši ga u kanalizaciju nakon što je rastopljeno u kiselini, izvijestio je u subotu turski dnevnik Sabah. 

Ispitivanje uzoraka uzetih iz kanalizacije rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu omogućilo je otkrivanje tragova kiseline, piše provladin dnevnik ne navodeći izvore. 

Istražitelji ocjenjuju da je tijelo novinara kritičnog spram vlasti u Rijadu rastopljeno u kiselini te, kad je pretvoreno u tekućinu, počinitelji zločina izlili su je u kanalizaciju, nastavlja Sabah.

TURSKI DUŽNOSNICI: 'Saudijci su u Tursku poslali "tim za čišćenje" ubojstva'

Nakon što su odlučno negirale njegovo ubojstvo, saudijske vlasti na kraju su objavile da je novinar ubijen u operaciji koju Rijad "nije odobrio". 

No, u članku koji je 2. studenog objavio Washington Post, s kojim je Khashoggi surađivao, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan optužio je "najviše razine saudijske vlade" da su naručile ubojstvo, isključujući kralja Salmana. 

ERDOGAN: Naredba za ubojstvo došla je "s vrha" saudijske vlasti

Turski tisak blizak vlastima i turski neimenovani dužnosnici stalno su u aferu uplitati prijestolonasljednika Muhameda bin Salmana. 

Krajem listopada tužiteljstvo u Istanbulu ustvrdilo je da je Khashoggi ubijen čim je ušao u konzulat te da je njegovo tijelo raskomadano.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • ZarkoGudek 12.11.2018.

    Pa da znamo sto ta drzava cini vlastitim stanovnicima na vlastitom tlu odsijecaju glave zenama javno na ulici,gledali smo nedavmo dokumentarac sa snimkama.o zome mislim da je bio na HTV.To sve radi nekih svojih propisa tzv.vjerskih, reklo bi se sotonistickih ! Pa sad na ovome primjeru vidimo koje su to poremecene vode tamo u Saudijskoj Arabiji i kako se ne boje javno napraviti takav zlocin na tudem zlu sto tek onda nezamislivo cine na domacem zlu. A znamo isto tako da cine teska zlodjela ratovanjem u Jemenu. Tu drzavu zreba poshitno izolirati i ne kupovati vise kap nafttr od nje nikada dok ne dodu na vlast tamo normalni ljudi a ne ti poremeceni bolesnici !!!

  • Kis00 10.11.2018.

    Breaking Bad

  • Febo1_1 10.11.2018.

    Vecini novinara triba tako jer zabadaju nos tamo di im nije mjesto i vecinim sta pisu je laz

Komentiraj...
Vidi sve komentare