To je to što me zanima!

Tijesna utrka: Obradili više od 80 posto glasova, Đukanović vodi s 34,9 posto glasova

Crnogorci su u nedjelju glasali na 11. po redu parlamentarnim izborima od uvođenja višestranačkog sustava, odnosno petima nakon obnove njezine neovisnost
Vidi originalni članak

Temeljem obrađenih 83,7 posto prebrojanih glasova, lista “DPS- odlučno za Crnu Goru Milo Đukanović” osvojila je 34.9 posto glasova, a koalicija “Za budućnost Crne Gore” 32.7 posto, objavio je Centar za monitoring i istraživanje (CEMI).

Građani Crne Gore 11. parlamentarne izbore dočekali su duboko podijeljeni, u atmosferi podignutih političkih tenzija između vladajuće DPS Mila Đukanovića i opozicije, a iz oba tabora poručivali su da očekuju pobjedu.

IZBORI 30.KOLOVOZA Plenković dao čvrstu potporu HGI-ju na izborima u Crnoj Gori

Centar za demokratsku tranziciju ranije je izvijestio kako je pravo glasa na današnjim izborima imalo 540,026 građana, a biračko pravo ostvarilo je 75,9 upisanih birača. Glasači su na 1.217 biračkih mjesta glasali za jednu od 11 izbornih lista.

Prema rezultatima istraživanja javnog mnijenja Demokratska partija socijalista (DPS) crnogorskog predsjednika Mile Đukanovića ima potporu od 35,3% birača, dok njihovi koalicijski partneri Socijaldemokrati imaju 5 posto, a Bošnjačka stranka 4,8 posto. 

IZBORI USRED PANDEMIJE Crna Gora na izborima: Ankete Đukanoviću dale najviše šansi

Najveću podršku od oporbenih stranaka ima prosrpski blok “Za budućnost Crne Gore“ 24,7 posto i koalicija “Mir je naša nacija“ sa 16,5 posto. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • 30.08.2020.

    Da nije mrzio šahovnicu ovu partiju šaha bi dobio, ali je ironično došao na vlast sa srpskim nacionalizmom a danas je od njega izgubio pa ti udaraj na crkvu

  • kosava sa dunava 30.08.2020.

    Izgleda da ga Milo Marlboro popušio

  • suZAvac2 30.08.2020.

    Ode Crna Gora svojim putem. Ako je učila na našim greškama, neće dizvoliti da im se pojavi nekakav crnogorski Pupovac pa da Srbi uživaju ubermenschenska prava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare