To je to što me zanima!

TikTok uklonio opasan trend o tajicama. Hashtag sad vodi na info o poremećaju u prehrani!

Ne dopuštamo sadržaj koji prikazuje, promiče, normalizira ili veliča poremećaje u prehrani, rekao je za news.com glasnogovornik TikTok Australije o opasnom trendu
Vidi originalni članak

Hashtag #legging legs vodio je na videe na TikToku u kojima su mlade djevojke objavljivale snimke i govorile kako nemaju dobre noge u uskim tajicama. TikTok je odlučio ukloniti taj trend u nekim zemljama te ga je označio dezinformirajućim i potencijalno štetnim za mlade. 

Tko na TikToku u Australiji upiše #legging legs, link će ga odvesti na stranice koje informiraju mlade o poremećajima u prehrani. To je potvrdio glasnogovornik za TikTok Australija.

- Tko će pretraživati taj hashtag, odvest će ga na zakladu koja se bavi problemima poremećaja u prehrani. Ne dopuštamo sadržaj koji prikazuje, promiče, normalizira ili veliča poremećaje u prehrani - rekao je za news.com glasnogovornik.

Terapeutkinja Holly Essler kaže kako je trend odvratan i odbojan.

- Prema tom trendu, ako imate tajice i nosite ih, onda vaše noge moraju izgledati na točno određen način. A to je pogrešno. Ne dopustite da trendovi govore vašem tijelu kako treba izgledati. Ako imate tijelo i imate tajice, onda imate i noge. I nosite ih - rekla je terapeutkinja.

Nedavno istraživanje u Australiji pokazalo je da se gotovo polovica djece u dobi od 12 do 18 godina osjeća nezadovoljno zbog društvenih mreža, a deseci istraživanja posljednjih godina otkrili su povezanost između društvenih mreža  i nezadovoljstva tijelom te poremećaja prehrane. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • SexyKitty17 03.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - -> NU4.FUN

  • Prekobicnjak 01.02.2024.

    samo da sam poremećen onda bi nosio tajice

  • kaius 01.02.2024.

    gdje su slike tih sa pormećajem,za ove ne bi baš rekao da su anoreksične

Komentiraj...
Vidi sve komentare