To je to što me zanima!

Tinejdžer zatvorsku ćeliju dijeli s osuđenim ubojicom

Kradljivac (18) suđenje čeka u osječkom zatvoru u ćeliji sa Željkom Pemperom, brutalnim ubojicom koji je lani ženu smaknuo sa 33 uboda nožem
Vidi originalni članak

I. Š. (18), učenika trećeg razreda srednje škole u Osijeku, policija je uhvatila u krađi telefonskih bonova. Prema riječima njegova odvjetnika Domagoja Rešetara, istražni sudac mu je potom odredio pritvor u osječkom zatvoru. Međutim, mladi će prijestupnik nekoliko zatvorskih dana, dok sudac ne odredi raspravu, morati dijeliti ćeliju sa Željkom Pemperom (36), čovjekom koji je prije godinu dana 33 puta izbo nožem Ružu Odobašić iz Slavonskog Broda. Pritom joj je prerezao i grkljan, uzeo novčanik i kartice te s bankomata podigao 50 kuna.
Kako neslužbeno doznajemo iz osječkog zatvora, za I. Š. nisu mogli naći primjereniji smještaj jer je zatvor jednostavno “prebukiran”. Naš izvor tvrdi da kapaciteti u zatvoru Osijek nisu u skladu sa zakonom. Prema zakonu, svaki zatvorenik ima pravo na prostor površine četiri četvorna metra te deset prostornih metara. Mladić je imao peh da je jedini slobodan krevet u zatvoru bio onaj u ćeliji zloglasnog ubojice.

ZAHVALIO SUCU ZA 30 GODINA ZATVORA
Željko Pemper (36) iz Donjih Andrijevaca optužnicu na osječkom sudu nije negirao, samo je tvrdio da se ničeg ne sjeća. A kad mu je sudac Zoran Vekić u studenom 2007. dosudio 30 godina zatvora, mirno se zahvalio na pravednom suđenju i ispričao se obitelji ubijene žene. Presuda za ubojstvo je pravomoćna.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Hacker-ri 02.02.2008.

    Ajmo mu sad dat da bude u hotelu, sta ga boli k.... ionako mi placamo i njegov smjestaj u zatvoru?!

  • fax 02.02.2008.

    manitou - bas sam to htio napisat :)

  • gujba 02.02.2008.

    pa što se čudimo ljudi moji.....znan mulca koji je radi đoksa dobija godinu,a ubojice nan slobodno šeču gradom i rugaju se s nama! I di je tu pravda?

Komentiraj...
Vidi sve komentare