To je to što me zanima!

Tinejdžere spasili nakon što su čak 50 dana plutali oceanom

Novi Zeland: Tri tinejdžera stara 14 i 15 godina su danima plutali Tihim oceanom. Spasioci ih nisu našli pa su za njih održali pogreb. Spasio ih je tunolovac
Vidi originalni članak

Tinejdžeri su 5. listopada nestali sa otočja Tokelau koje pripada Novom Zelandu. Nakon 50 dana koje su proveli na moru našli su ih ribari, piše stuff.co.nz Tinejdžere Samuela Pereza, Filo Filoa (obojica stari 15 godina) i Edwarda Nasaua (14) bezuspješno je spasilačka služba tražila danima. Nakon što ih nisu našli čak su i za njih održali i pogreb. 

Mladići su plutali 1300 kilometara Pacifikom, a onda su naišli na brod koji je lovio tune. 

- Vidjeli smo mali brod i to nam je bilo čudno. Došli smo do čamca i pitali mladiće da li trebaju pomoć. Bili su mršavi, ali psihički u dobrom stanju s obzirom na to što su prošli osim što su imali opekline od sunca - rekao je prvi časnik broda Tai Fredricsen. Dodao je kako je zaista pravo čudo da su mladići preživjeli.

- Imali su sa sobom nekoliko kokosovih oraha, a nisu imali vodu. Padala je nekoliko puta kiša pa su pili kišnicu. Uspjeli su uhvatiti i pticu te su i nju pojeli. Nekoliko zadnjih dana su pili morsku vodu. Znaju da to nije bilo pametno, ali su to napravili kako su preživjeli - rekao je  Tai Fredricsen. Mladićima nisu odmah htjeli dati vodu i hranu jer to ne bi bilo dobro za njih, već su im htjeli dati infuziju. No mladići su sami tražili vodu i hranu. Tunolovac je mladiće prebacio na Fidži. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare