To je to što me zanima!

Tinejdžeri u St. Louisu zatukli čekićima muškarca (32) iz BiH

Zemir Begić se nalazio u automobilu kada ga je napala grupa tinejdžera. S njim je bila njegova partnerica. Njoj je spasio život, a njega su pretukli. Umro je u bolnici
Vidi originalni članak

Grupa od troje tinejdžera, možda četvero, napala je i ubila u nedjelju ujutro Zemira Begića (32) čekićima. Nakon napada su pobjegli. 

Policija u St. Louisu je objavila da su uhvatili dva sumnjivca stara 15 i 16 godina. Policija ima nadimak trećeg napadača i sumnja da je upleten i četvrti. Begić je bio u autu kada su ga tinejdžeri napali. Počeli su mu uništavati auto, a Begić je izašao van da im se suprotstavi. 

'Mene je zaštitio, i to je bilo zadnje što je učinio prije smrti'

- Zadnje što je učinio prije nego je umro, je bilo da je mene zaštitio. Stao je ispred mene i spasio mi život - rekla je Begićeva partnerica Arijana Mujkanović

Begić se prošle godine preselio u St. Louis, a u SAD je došao 1996. iz Bosne. U automobilu je s parom navodno bio i Suad Nuranjković (49). On je rekao da je pobjegao iz auta i sakrio se kada je grupa napala Begića jer se bojao da imaju oružje i da bi ga mogli ubiti. 

Begić je imao ozljede po glavi, abdomenu, licu, ustima. Umro je u bolnici. 

Mirni prosvjed imigranata: 'Zaustavite nasilje nad Bošnjacima'

Oko 50-ak imigranata iz BiH okupilo se nakon Begićeve smrti u mirnom prosvjedu i tražili su, kako tvrde da se zaustavi nasilje nad Bošnjacima. Podsjetili su na slučaj od prošle godine kada je u istoj četvrti ubijen Haris Gogić (19)

Policija je uvjerena da Begić nije ubijen zato što je porijeklom iz BiH. Tvrde i da nema dokaza da su ubojstva Begića i Gogića na bilo koji način povezna, piše gawker.com.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • dobro jutro 03.12.2014.

    Malo informacija za komentar,nije to bas tako,sta nije mogao upaliti auto i otici,treba dati iskaz i druge strane

  • Sthanga Železni 03.12.2014.

    Tinejdžeri stari 15 i 16 godina zatukli čekićima muškarca 32 godine I kaj sad idu na doškolovanje u zatvor da postanu profesionalni ubojice psmt divlju aj bok

  • jožek2 03.12.2014.

    Pa da se takve stvari događaju u najdemokratskijoj zemlji svjeta, ništa novo i neočekivano, ali važno je da ameri svakom znaju prigovoriti i nametati svoju volju ali kod kuće si neznaju napraviti reda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare