To je to što me zanima!

Tisuće Australaca dobilo istu prijetnju: Plati mi ili ću te ubiti

Nepoznati pošiljatelj traži 5.000 dolara. Policija je upozorila građane da na prijetnje nipošto ne odgovaraju već da ih ignoriraju, iako su malobrojni već nasjeli i platili
Vidi originalni članak

Australska policija širom zemlje istražuje tko su pošiljatelji prijetnji putem SMS-a i e-maila koje su tijekom prošlog vikenda primile tisuće Australaca, piše CNN.

- Sum1 platio mi je da te ubijem ako u 48 sati ne platiš 5.000 dolara. Ako informiraš policiju ili bilo koga drugoga, obećajem ti smrt - stoji u poruci.

Policija je upozorila građane da na poruke i e-mailove ne odgovaraju, iako su malobrojni već nasjeli na prijetnje. 

-  Ne odgovarajte na ovakve prijetnje, ignorirajte ih. Oni računaju na vaš strah i odsustvo logičnog razmišljanja i to je ono što ih hrani - poručio je Australcima detektiv Brian Hay koji je istaknuo kako ovakvo nešto nikada nije doživio. Ovakve su prijevare do sada bile tipična pojava za neke afričke zemlje poput Nigerije.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ZoranBošnjak 25.07.2012.

    "sum1" ?! Pa to nije ime već kratica koju koriste fejsbuk generacija 13 godišnjaka...

  • SkoroSveznalica 24.07.2012.

    kako ste jaki ovdje...a da vam neko pošalje takvu poruku us*ali bi se isti čas... i pogotovo ako bi neki crni terenac kraj kuće prošao... nažalost će poginuti nekoliko osoba, tek onda će shvatiti situaciju...

  • ZMIJA1 24.07.2012.

    stvarno za izluditi

Komentiraj...
Vidi sve komentare