To je to što me zanima!

Tisuće pasa odsjelo u poznatim zagrebačkim hotelima: Dočekao ih je kraljevski tretman

Cijene noćenja u luksuznim zagrebačkim hotelima dodatno se naplaćuju za pse
Vidi originalni članak

Zbog Svjetske izložbe pasa na Zagrebačkom velesajmu koja traje sve do 28. travnja u hrvatsku je metropolu došlo čak 4.000 pasa iz cijelog svijeta, dok će na ovoj izložbi posjetitelji moći vidjeti čak 24.834 psa koji će se predstaviti u gotovo 400 različitih pasmina.

Zagrebačkim hotelima ovih dana odjekuje veseli lavež pasa, a u mnogima od njih psi imaju posebne tretmane - ili kako nam odgovaraju u hotelu Esplanade, ovi čupavi ljubimci imaju VID tretman (very important dog). 

- U hotelu trenutno boravi dosta gostiju koji su sa psima stigli na izložbu i pobrinuli smo se da njihovi ljubimci imaju kraljevski boravak kakvog i zaslužuje. Osim pisma dobrodošlice, u sobi ih očekuju ručno rađene grickalice, bočica najfinije vode te mekani jastuk za spavanje s potpisom poznatog hrvatskog branda Qushin. Pomno dizajnirani jastuci napravljeni su od najfinije mikrofibre za potpuno opuštanje i miran san, a svaki jastuk sa sobom nosi i simpatičnu poruku za vlasnika psa - otkriva za 24sata Sanda Sokol, glasnogovornica hotela Esplanade Zagreb.

Osim toga, jastuci su dostupni u nekoliko dimenzija ovisno o veličini psa te u dvije boje. 

Tu je još, otkriva nam, i pomno dizajnirani pseći jelovnik s poslugom u sobu kojeg potpisuju Esplanadini chefovi, a jela su pomno osmišljena i prilagođena prehrambenim potrebama ljubimca. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

PSEĆI SPEKTAKL VIDEO Počelo zagrijavanje za Svjetsku izložbu pasa: Već danas je tu 4.000 lajavaca!

Što psi jedu u hotelu?

- Vlasnici pasa za svoje ljubimce mogu odabrati jela poput svježe pripremljenog goveđeg buta s jajima i smeđom rižom, nasjeckane piletine s mrkvom i graškom ili mješavine povrća. Iako nismo imali nikakve posebne zahtjeve od vlasnika pasa koji su stigli u Zagreb na Svjetsku izložbu, na raspolaganju im je usluga conciergea za slučaj da im zatreba veterinarska stanica, prijedlog parkova za šetnju ili dućani za pseći shopping - navodi nam Sanda Sokol.

Cijena boravka za pse u Esplanadi iznosi 45 eura po noći.

U zagrebačkim hotelima u sklopu Maistre, Sheratonu, Westinu, Zonaru i Internationalu Zagreb, noćenje se po psu naplaćuje 30 eura, a upravo su im oni ovih dana vrlo važni gosti koje je u sobama dočekala posebna košara za spavanje zajedno sa zdjelicom za vodu i hranu.

- Kako bi ostali gosti hotela znali da se u sobi nalazi gost sa psom, zato smo osmislili posebne oznake koje se stavljaju na vrata. U našem hotelu Zonar psiće za dobrodošlicu dočeka poseban keksić, mala igračka, vrećica za izmet, uz naravno zdjelice za hranu i vodu kao i u svim našim hotelima - rekli su nam iz Maistre.

Psi iz inozemstva koji su stigli u Zagreb na izložbu ovih dana borave i u hotelu na zagrebačkom glavnom gradskom trgu. 

Kako doznajemo od menadžera hotela Dubrovnik Tomislava Kosira, ovih dana imaju dosta gostiju sa psima, za koje dodatno plaćaju noćenje u iznosu od 20 eura.

- Nije bilo posebnih želja od strane vlasnika pasa, a za sve pse nudimo dodatno hranu, vodu, jastuke za spavanje i igračke - kaže nam Kosir.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ajme U vama 25.04.2024.

    A ovi popularni pasi: kujica vucko, ruska doga Lavrov, i ono bradato stvorenje iz irana?

Komentiraj...
Vidi sve komentare