To je to što me zanima!

Ništa od Kazališnog trga: Tito će ipak ostati u centru Zagreba

Samo HDZ-ov Ivan Ćelić i HSLS-ov Alen Ostojić su podržali inicijativu. SDP-ov Željko Kvesić i HSU-ova Vesna Sudar bili su protiv. Sunčana Rupnik iz Kluba Bandića je bila suzdržana
Vidi originalni članak

Na Odboru za imenovanja ulica i trgova Gradske skupštine Zagreba nije prošla inicijativa HDZ-a o preimenovanju Trga maršala Tita u Kazališni trg. Od pet članova, samo HDZ-ov Ivan Ćelić i HSLS-ov Alen Ostojić su podržali inicijativu. SDP-ov Željko Kvesić i HSU-ova Vesna Sudar bili su protiv. Sunčana Rupnik iz Kluba Milana Bandića je bila suzdržana. Nakon brojnih inicijativa za promjenu imena trga, Tito tako i dalje ostaje u centru Zagreba. 

- Pozvali smo se na rezoluciju Vijeća Europe o osudi svih totalitarizama, ali prijedlog nije prošao. Nećemo na promjeni imena temeljiti kampanju - kaže HDZ-ov Ivan Ćelić koji je vodio odbor.

Milan Bandić će raspisati referendum o promjeni imena trga, ostaje vidjeti hoće li taj prijedlog stići na Skupštinu. 

Ana Rukavina, preminula novinarka je dobila u Trnskom, kvartu u kojem je odrasla, trg sa svojim imenom. Nije prošla inicijativa HSLS-a da se Trg Nikole Zrinskog preimenuje u Trg Nikole Šubića Zrinskog.

Idi na 24sata

Komentari 522

  • ajetodoo 18.11.2016.

    Mogao se dogovoriti kompromis, Kazališni trg maršala Tita. Isto kao Trg republike bana Jelačića.I svi zadovoljni.(osim onih koji nisu)

  • lars81 17.11.2016.

    kojim glupostima se oni bave... srašno.

  • beowulf1 17.11.2016.

    Tito je povijesna osoba i bez njega ne bi danas uživali ovo gdje jesmo. Što god tko mislio o njemu, u Jugi se živjelo deset puta bolje nego danas. A tko je bio na suprotnoj strani, nitko ne bi trpio protivnike režima. Zato sad imamo demokraciju i treba zaboraviti bilo kakve podjele.

Komentiraj...
Vidi sve komentare