To je to što me zanima!

Titov snimatelj fotografirao je pijanog Hruščova i Broza kako gradi kuću u afričkoj nedođiji

NOVI EXPRESS Kroz film se provlači teza da su nesvrstani bili na putu da postanu moćna sila "trećeg puta" u svjetskoj politici, ali su ih zbog toga uništile velike sile baš kao i Jugoslaviju
Vidi originalni članak

Tijekom održavanja 15. zasjedanja Opće skupštine UN-a u rujnu 1960. godine, u prostorijama stalne jugoslavenske misije u New Yorku, okupilo se raznoliko društvo. Članovi takozvane "Inicijative petorice" - indijski premijer Jawaharlal Nehru, egipatski predsjednik Gamal Abdel Nasser, predsjednici Gane i Indonezije, Kwame Nkrumah i Sukarno, te, dakako, Josip Broz Tito - na sastanku u klasicističkoj zgradi na 5. aveniji dogovorili su osnivanje Pokreta nesvrstanih, koje je i formalno provedeno sljedeće godine u Beogradu na prvoj konferenciji te međunarodne asocijacije.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 5

  • ante-portas 09.04.2023.

    Imam skoro 60, ja ne znam jesam li ja zivio u istoj drzavi sa jugonostalgicarima. Kao da smo zivjeli u razlicitim dimenzijama. Ne sjecam se nicega lijepog. Jos mi je Tito unistio ljubavni zivot. Bio u kinu s novom curom, taman stigao do drugog kata, upali se svjetlo, moja ruka ispod njenog grudnjaka, kaze netko preko razglasa, umro je drug Tito. A mala u plac kao da joj je umro otac. Osto suvog tulca.

  • BuffaloBill 08.04.2023.

    Prije bih opet pod Titovu komandu nego ovo zlo od HDZ-a i zvane Demokracije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare