To je to što me zanima!

Tjeraju kosovske obitelji jer nisu zaposlili Hrvate?

Prije mjesec dana omiška policija odbila je obitelji Smajlji i obitelji Ahmeti s Kosova produžiti radne dozvole jer su u svojim tvrtkama bili jedini radnici
Vidi originalni članak

Obitelji Smajlji i Ahmeti došle su kao izbjeglice prije 10-ak godina s Kosova u Hrvatsku i nastanili se u Omišu. Ubrzo su se zaposlili i počeli graditi život u novoj domovini. Obje obitelji osnovale su građevinske tvrtke. Prije mjesec dana omiška policija odbila im je produžiti radne dozvole jer su u svojim tvrtkama bili jedini zaposleni. Rekli su im da su trebali zaposliti i hrvatske državljane. Naredili su im da u roku 30 dana napuste zemlju.
- Ja na Kosovu više ništa nemam. Ovdje su mi žena i dvoje djece, i nema šanse da se vratim. Jedino mrtav mogu nazad - rekao nam je očajni Muhamet Ahmeti (30) neutješno grleći dvogodišnjeg sina. Semina Lončar, voditeljica Centra za zaštitu demokracije, ogorčena je prerigoroznom kaznom.
- Oni uredno plaćaju poreze i nisu počinili nikakvo kazneno djelo. Čude se i u splitskoj policiji koja tvrdi da bi povoljno riješila njihov boravak, ali je odluka postala pravomoćna - rekla je Lončar.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • audrey 03.12.2008.

    ma ne mogu vjerovat kakvih komentara ima.....da,da hogarko.....ovako izgleda razmisljaju krscani danasnjeg vremena....zalosno,ali istinito!!!!

  • audrey 03.12.2008.

    crespo 1607.....znas li gdje su bili 91(sad govorim konkretno o svom tati koji je iz Bosne) ??? Tamo gdje ti sigurno nisi...u ratu,branili su \"tvoju\" Hrvatsku kao sto je i trebalo....i onda se ti tu nadjes koji sigurno nisi niti vidio puske i rata da takve gluposti pises....a sta sad ta ista drzava radi za njega?????Jedno veliko nista,kao i za mnoge druge branitelje!!!!A ove ljude treba pustiti da zive u miru svoj zivot ako uredno placaju sve sto treba!!!!

  • mayhem26 03.12.2008.

    Ma šiptari tako im treba.....dosli su u Hrvatsku prodavati kruh po 7 kuna pi...da im materina......

Komentiraj...
Vidi sve komentare