To je to što me zanima!

Tjeralice za Gadafija, njegova sina Saifa i šefa obavještajaca

Suci Međunarodnog suda su potvrdili tjeralicu čije je izdavanje zbog zločina protiv čovječnosti još u svibnju tražio glavni tužitelj ICC-a Luis Moreno-Ocampo
Vidi originalni članak

Međunarodni kazneni sud (ICC) izdao je međunarodnu tjeralicu za Gadafijem zbog zločina protiv čovječnosti. Suci su danas podržali zahtjev glavnog tužitelja ICC-a Luisa Morenoa-Ocampoa.

Tjeralice su izdane i za Gadafijevim sinom Saifom al-Islamom te šefom obavještajne službe Abdullahom al-Sanussijem.

Od početka rata u Libiji poginule su tisuće ljudi.

Libijski vođa Moamer Gadafi složio se da će ostati izvan pregovora o okončanju sukoba u svojoj zemlji, naveli su afrički čelnici u priopćenju nakon razgovora u Južnoafričkoj Republici.

- Željeli smo da Gadafi da javnu izjavu da neće sudjelovati u pregovorima, ali on to nije htio. To znači da je s njim gotovo -kazao je jedan dužnosnik koji je bio u timu koji je putovao u Tripoli prošlog mjeseca u namjeri da potakne pregovore vladinih snaga i pobunjenika.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • MrJinks 28.06.2011.

    Ma sve su to političke igre i igrice - mačke i miša....ali mora se priznati ovaj lik Gadafi ima stila... ali je unazadio državu osamsto stolječa ....ekipa živi u šatorima on se vozi u mercedesima i jede kavijar .....ma ko nebi volio biti diktator na takav način..??? hahaha

  • papaja 28.06.2011.

    Ovo je već postalo smiješno, Europa i SAD puškom nameću legitimitet svojih akcija. A da bi to sve pilo vode, onda osnivaju marionetski sud koji sudi po njihovim napucima i pravilima ali samo drugima!. SAD a ne interesira demokracija u svijetu, njima su na prvom i zadnjem mjestu njihovi interesi i to bi već svima trebalo biti jasno. Amerika za naoružanje izdvaja koliko i ostatak svijeta, a to nije slučajno. Oni žele održati dominantnu poziciju u svijetu i svoj standard pljačkajući resourse drugih naroda, a ako ne ide drugačije onda silom. Sjajan osvrt na ovu temu dao je Noam Chomsky: "http://www.nacional.hr/clanak/110992/chomsky-zapad-u-strahu-od-arapskih-demokracija".

  • franjo90 28.06.2011.

    zašto nisu raspisali tjeralicu protiv kineskog predsjednika nakon Tiananmen-a? 5.000 ubijenih, 30.000 ranjenih, a bolnicama je bilo zabranjeno primati ranjene studente.

Komentiraj...
Vidi sve komentare