To je to što me zanima!

Tjerao ga prositi: Robovlasnik je dobio 68 mjeseci zatvora

Nepravomoćno: Stjepan Jakovljev državi mora vratiti 600.000 kuna, koliko mu je rob Dragutin Mihalic isprosio. Utvrđeno je kako je Mihalic isprosio ukupno milijun kuna
Vidi originalni članak

Bio je podobna žrtva zbog problema s alkoholom i života na rubu društva. Doslovno ste od čovjeka radili majmuna. Uopće mi nije žao što vas osuđujem, tako je sudac Marko Benčić rekao Stjepanu Jakovljevu nakon što ga je proglasio krivim za držanje Mihaela Dragutina Mihalica u ropstvu.

Jakovljev je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno proglašen krivim za to da je od sredine 2005. do rujna 2013. tjerao Mihalica na prošnju. Prosio je pred crkvama, trgovačkim centrima i raskrižjima te je Jakovljevu na dan donosio između 200 i 1000 kuna. Jakovljev je Mihalicu plaćao hranu, cigarete i piće. Ali je tog 17 godina starijeg muškarca i tukao kad bi pokušao pobjeći ili kad ne bi bio zadovoljan dnevnim utrškom. Prijetio mu je da će ga raskomadati, staviti u vreću i baciti u Savu, strgati mu noge...

A i zaključavao ga je da ne pobjegne. Mihalic je svjedočio da ga je Jakovljev pregazio automobilom slomivši mu ključnu kost. 

Sudac Benčić 'odrezao' je Jakovljevu pet godina zatvora. Još osam mjeseci mu je dodao nakon što mu je ukinuo uvjet iz osude od jedne godine iz 2008. Jakovljev državi mora vratiti prosjačenjem zarađenih 600.000 kuna.

Obrana je tvrdila da je Mihalic prositi nastavio i nakon što je Jakovljev pritvoren te da je pomagao Mihalicu. Tužiteljstvo se pozvalo na svjedočenja da se Mihalic jako bojao Jakovljeva. Nekoliko se puta od straha pred svima pomokrio. 

Tužiteljstvo je ustvrdilo da mu je isprosio milijun kuna.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • SOROSEVPLACENIK 13.06.2014.

    Ne opravdavam ovog lika,ali presuda je prestroga,osobito kad pogledam presude nasim politicarima(cobankovic),tajkuncicima,sluzbenicima koji za kradju(ne prosnju,nego kradju)dobiju drustveno koristan rad i nemoraju nist vratiti u proracun.A i za to kaj nas drze kao robove nikad nitko nije bio kaznjen.

  • 13.06.2014.

    Zašto novac isprošen od građana mora vratiti državi? Trebao bi taj novac uplatiti u neku humanitarnu svrhu!!!!!! Zašto šapica države opet sjeda na novac od građana?

  • Maddog 13.06.2014.

    malo je i dobio,,,,valjda mu neće nedostajati sapuna u zatvoru

Komentiraj...
Vidi sve komentare