To je to što me zanima!

Tko će nakon Bačića kontrolirati HRT? Plenkijev izbor je stari, ugledni drug iz diplomacije

Vladimira Drobnjaka, novinara i iskusnog diplomata, koji ga je pretekao za mjesto glavnog pregovarača, šef Vlade želi na mjestu ravnatelja. To je prava 'kašeta brokava'
Vidi originalni članak

Vrh HDZ-a, doznajemo, želi Vladimira Drobnjaka na čelu HRT-a, “katedrale duha”, kako je televiziju svojevremeno nazvao Antun Vrdoljak. HRT je, međutim, jedna velika “kašeta brokava” s 3000 zaposlenih, s gomilom tužbi protiv novinara i s dobiti od 67 milijuna kuna u prošloj godini, dvostruko manjoj nego u 2019. Dosadašnjeg ravnatelja te “kašete” Kazimira Bačića Uskok je pritvorio pod optužbom da je pokojnog zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića povezao s građevinskim poduzetnikom Milanom Lončarićem, za što je navodno nagrađen stanom u središtu Zagreba. 
U takvu, čavlima posutu fotelju, Plenkovićeva je želja, na mandat od pet godina trebao bi sjesti sad 65-godišnji Vladimir Drobnjak, nekadašnji novinar i dugogodišnji hrvatski diplomat, čovjek bez stranačke iskaznice i mrlje u karijeri, Plenkovićev posebni savjetnik  za vanjsku politiku.
Natječaj za ravnatelja raspisan je 21. srpnja, kandidati imaju rok prijave od mjesec i pol dana, nakon čega će ih ispitati Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora, a onda Saboru i podnijeti prijedlog imenovanja. Glavnog ravnatelja/icu imenuje Sabor većinom glasova, prevedeno, stranka na vlasti, što u startu sužava mogućnost da na Prisavlju zasjedne netko tko ne odgovara Markovu trgu. 
Osim Drobnjaka, neslužbeno se kao mogući kandidati spominju dugogodišnji HRT-ovac i sadašnji v.d. ravnatelja Renato Kunić, zatim Mislav Stipić kao jedan od - pored Kazimira Bačića i Brune Kovačevića - tri “kralja” Prisavlja, te Robert Šveb, svojevremeno jedan od najmoćnijih ljudi na HRT-u.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare