To je to što me zanima!

Tko će prije do EU novca: 'Bilo je muljaža, u milisekundi je bilo već više od 150 prijavljenih!'

Poduzetnici ogorčeni zbog prakse dodjeljivanja sredstava iz fondova. 'Prijavio sam se za minutu i 44 sekunde i bio sam 508.', kaže nam poduzetnik
Vidi originalni članak

Brzina kao kriterij dodjeljivanja sredstava iz EU fondova nepoštena je praksa na koju stalno upozoravaju poduzetnici jer se tako mnogim nekvalitetnim projektima dodjeljuju novčana sredstva. Prije tjedan dana proveden je natječaj "Komercijalizacija inovacija" po metodi najbrži prst, koji je raspisalo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, a natječaj je, kako doznajemo od direktora tvrtke iz okolice Varaždina, objavljen u 11 sati. Oni su se prijavili u 11:01:44, dakle u nepune dvije minute od objave i bili su 508. po redu prijave. Kako su neke prijave odbačene odmah radi nepotpune dokumentacije, tako su završili na 391. mjestu.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • Suštinu u prvi plan 31.05.2022.

    Novinari bi se trebali raspitati na kojem se dokumentu EU temelji mogućnost "izbora" projekata za financiranje "metodom" najbržeg prsta. Koje ga još članice EU prakticiraju, osim Hrvatske? Nekad su ocjenjivači čitali svaki projekt, dodjeljivali im bodove i izbor projekata je rađen prema broju bodova iznad zadane crte.

  • necromancer 28.05.2022.

    tko želi info kako biti u prvih 50, nek se javi u inbox

  • 27.05.2022.

    lijepa nasa

Komentiraj...
Vidi sve komentare