To je to što me zanima!

Tko je odgovoran ako gol poklopi dijete na igralištu?

Policija nije podnijela kaznenu prijavu zbog smrti Mihaele Žmuk (11) jer ne znaju tko je kriv što je gol pao na nju. Opasnih igrališta ima još mnogo
Vidi originalni članak

Još se ne zna hoće li itko odgovarati za smrt Mihaele Žmuk (11) jer nema kaznene prijave. Već više od dva tjedna Državno odvjetništvo razmišlja hoće li pokrenuti istragu. Na djevojčicu je na igralištu prije dva tjedna pao gol u Lužanu Biškupečkom kraj Varaždina. Preminula je prošlog tjedna.
- Policija je napisala posebno izvješće o nesreći i poslala ga Državnom odvjetništvu u Varaždinu. Nismo napisali kaznenu prijavu jer nismo utvrdili tko je odgovoran. Sada bi DORH trebao reći što i kako dalje te hoće li biti istrage i u kojem smjeru - rekla je Marina Kolarić, glasnogovornica PU varaždinske. U varaždinskom DORH-u kažu da su primili policijsko izvješće i rade na njemu.
- Predmet je u postupku i još nemamo nikakvih novosti - rekao je Miljenko Babić iz DORH-a u Varaždinu.
U Ministarstvu pravosuđa kažu da u sličnim situacijama nisu nadležni niti mogu ubrzati postupak. Sud određuje tko je odgovoran, ali nakon što završi kazneni postupak.
Pokušali smo doznati koliko je u Zagrebu gradskih igrališta s oštećenim opasnim koševima i golovima. Tko ih servisira i popravljaju li ih redovito? Za sada nismo dobili nikakav odgovor.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mytzek 01.07.2009.

    Ne želeći umanjiti tragediju, ali ako se u šumi popnem na stablo, pa padnem i ostanem invalid... trebam li tužiti Hrvatske šume jer nisu postavile natpis \"penjanje na vlastitu odgovornost?\".

  • igor_bel 01.07.2009.

    a tko može biti kriv što se djevojčica vješala po golu,naravno nitko.gol nije tamo da se netko vješa po njemu nego za nogomet.

  • baha 01.07.2009.

    Isto se odnosi i na javne povrsine / nogometno igraliste koje je osnovala Opcina ili Mjesni odbor ( u sastavu Opcine ili veceg Grada! Ako je nogometno igraliste na privatmoj parceli, a postavljeni profesionalni objekat koji se postavlja za profesionalno bavljanje sportom , dakle, pod posebnim uvjetima se dobiva i dozvola za montazu / uvjeti slicni kao i za postavljanje O G R A DA....nije postavljeno uz suglasnost nadleznog Ureda za graditeljstvo, onda se moze tuziti vlasnik objekta/ gola.

Komentiraj...
Vidi sve komentare