To je to što me zanima!

Todorić Plenkoviću: Vlada je nacionalizirala privatnu tvrtku

Predsjedniče Vlade, doveli ste Republiku Hrvatsku u položaj u kojem će vrlo izgledno platiti milijarde EUR štete, što će na kraju, krivnjom Vaše Vlade, platiti porezni obveznici, napisao je Todorić na blogu
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković je rekao u nedjelju kako Agrokor nije nacionaliziran. Ubrzo mu je odgovorio Ivica Todorić, na svojem blogu.

Tekst donosimo u cijelosti.

"Predsjedniče Vlade RH gospodine Plenkoviću, točno je da je Vaša Vlada nacionalizirala privatnu tvrtku – ja sam kao njezin vlasnik spriječen u ostvarivanju bilo kakvih vlasničkih prava, temeljem neustavnog i protupravnog Zakona koji je Vaša Vlada predložila i Vaša saborska većina izglasala. Ne vjerujem da Vi ne znate da je pojedinac slobodan samo ako svoja prava ostvaruje i ako je privatna imovina svetinja.

To je zajamčeno i našim Ustavom i to će vam svatko u svijetu reći. Pravno rečeno, prema pozitivnim propisima RH, nije dopušteno prenošenje i odvajanje upravljačkih prava od imovinskih. Kada je Vlada RH počela provoditi ciljani medijski linč nada mnom i Agrokorom, Koncern je doveden u poziciju da mora ići u restrukturiranje. Restrukturiranje smo otpočeli, što Vam je poznato, jer ste čak i Vi neke dionike primali kod sebe na razgovor. Donošenjem Lex Agrokor spriječili ste nas i u tome i oduzeli nam pravo da sami restrukturiramo vlastitu kompaniju.

A sada nadležno ministarstvo i izvanredni povjerenik te njegovi suradnici nelegalno fabriciraju i slažu dokumentaciju kako bi me totalno razvlastili, a sebi i svojim partnerima osigurali ogromne nepripadajuće financijske koristi na štetu Agrokora i svih vjerovnika. Predsjedniče Vlade, doveli ste Republiku Hrvatsku u položaj u kojem će vrlo izgledno platiti milijarde EUR štete, što će na kraju, krivnjom Vaše Vlade, platiti porezni obveznici".

Idi na 24sata

Komentari 74

  • centarfor 09.10.2017.

    Ne pada mi napamet braniti Todorića ali sve te firme koje je on dobio "besplatno" tj kako pišete za jednu kunu, bile su pred slomom i u ogromnim gubicima. Večina od njih sada posluje pozitivno. Veći je problem što je Agrokor dobivao stotine milijuna kuna za poticaje i naravno da je i od toga u potpunosti mogao i platiti porez državi. Glavno je pitanje zašto je Todorić poslovao tako kako je poslovao. Njegov jedini cilj je da dok može za sebe i svoju dječicu priskrbiti ogromno bogatstvo. Todorić je u posljednje 4 godine, vjerovali ili ne, dobio oko jednu milijardu kuna dividendi samo zahvaljujući tome što je nerealno prikazivao dobit. I te dividende su jedini razlog tome što je državi plaćao sve poreze jer ga nije bilo briga za Agrokor nego samo za svoju obitelj. "Njegova" imovina (Kulmerovi dvori) je bez hipoteke zahvaljujući i ne samo tim dividendama nego i ogromnim primanjima njega i njegove stručne djece od kojih su neki imali plaću od cca 50000 kuna dok su brali cvijeće kod njega u stakleniku.

  • 09.10.2017.

    Vlada će sanirati privatnu tvrtku, a onda će je morati vratiti vlasniku i još mu platiti štetu i duševne boli. Sve na račun sretnih poreznih obveznika.

  • Bucimir 09.10.2017.

    Da je Hrvatska uređena država ,"Gazda" bi u sobi sa čučavcem već duže pisao memoare a nebi pokušavao odgovornost prebacivati na druge!

Komentiraj...
Vidi sve komentare