To je to što me zanima!

'Nije Todorić toliko važan da bi Vlada komentirala njegov blog'

Agrokor je stvorila obitelj Todorić i ona ga je, nažalost, očito i upropastila. Vlada je učinila sve što može da spasi i tvrtke iz koncerna i cjelokupno gospodarstvo, izjavio je pak Tolušić...
Vidi originalni članak

Nakon što je Ivica Todorić napao Vladu zbog, kako kaže, nezakonitog i neustavnog preuzimanja kontrole nad Agrokorom, za stvaranje negativne medijske slike o Agrokoru u javnosti, ali i za pritiske, prijetnje i ucjene zbog kojih je potpisao aktivaciju Lex Agrokora, počele su stizati i prve reakcije.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kaže da je Todorić upropastio Agrokor:

- Agrokor je stvorila obitelj Todorić i ona ga je, nažalost, očito i upropastila. Vlada je učinila sve što može da spasi i tvrtke iz koncerna i cjelokupno gospodarstvo, donijela Zakon koji je Todorić sam prihvatio da se provodi i to je to -  komentirao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Na pitanje da li je Ivica Todorić bio izmanipuliran kako tvrdi, Tolušić kaže da nije.

- Koliko ja znam nije bio sigurno, a to što on sad tvrdi, to su njegovi problemi- rekao je Tolušić.

Zdravko Marić: Nemam što komentirati, ne, ne, ne...

- Nemam vam zaista što komentirati na tu temu, znate da se suzdržavam od takvih komentara. Ne, ne, ne, ne bih ništa - kratko je rekao ministar financija Zdravko Marić.

Dalić: Zašto bih se ja brinula za tuđe blogove?

- Zar vi mislite da je Ivica Todorić zaista toliko važan da bi Vlada komentirala i da bih se ja brinula za tuđe blogove - upitala je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić novinarima nakon izlaska iz Banskih dvora.

Goran Marić: Todorić je tražio pomoć od Vlade

Slučaj je komentirao i ministar državne imovine Goran Marić

- Bivša Uprava Agrokora je došla do takvih okolnosti koje su dovele u takvu situaciju i dobavljače i vjerovnike. I sam Todorić je tražio pomoć od Vlade- rekao je ministar državne imovine Goran Marić novinarima ispred Vlade dodajući kako on ne može ulaziti u motive zašto je Todorić baš sad objavio ovo pismo.
 
- Mislim da bivša Uprava ne bi trebala komentirati rad sadašnje jer oni su pokazali kako su radili i doveli do ove situacije. Ne mogu ja znati što Todorić misli i što se njemu mota po glavi. Samo znam da je koristio otok Smokvicu 20 godina bez naknade. Najvažnije je da Agrokor funkcionira, da isplaćuje plaće radnicima, da je ova sezona bila dobra, da je vjerovnicima i OPG-ovima isplaćeno... Da je bivša uprava ostala, to se ne bi dogodilo, Agrokor bi otišao u stečaj i svi bi nastradali, a ova Vlada je spasila od stečaja - rekao je Marić.

Izvanredna uprava bez komentara na objavu Ivice Todorića

Izvanredna uprava Agrokora ne želi komentirati priopćenje za javnost Ivice Todorića u kojem on proziva Vladu da je povlačila političke poteze želeći steći kontrolu nad koncernom te u kojem je najavio pokretanje svih pravnih radnji koje su mu na raspolaganju u Hrvatskoj i pred međunarodnim tijelima.

"Izvanredna uprava na gospodina Todorića nema nikakvog komentara", priopćeno je iz koncerna.

 

Idi na 24sata

Komentari 152

  • StapickoKasika 23.09.2017.

    Todoric je bio moderni robovlasnik, a politicari su lopovi koji zive od robova i robovasnika.

  • Narodni glas 23.09.2017.

    Kokokoookodaaak

  • Bucimir 23.09.2017.

    Umjesto da je već odavno tamo gdje je većina velikih hrvatskih poduzetnika,koji stekoše ogromnu imovinu u privatizaciji na hrvatski način,trebala već biti,ovaj mega-lopov se još kurči i prijeti tužbom!E moj narode!!!!!!Zar smo se za ovaku državu borili?Kad će se već jednom znati tko su pravi heroji a tko lopovi i kriminalci?

Komentiraj...
Vidi sve komentare