To je to što me zanima!

Toliko je alergičan na hranu da pada u šok od mirisa pizze

Christopher Merrett (2) ima svoju policu u hladnjaku i u pećnici kako se njegova hrana ne bi dirala s drugom. Alergičan je na mlijeko, jaja, pšenicu, histamin i sulfit
Vidi originalni članak

Britanac Christopher Merrett (2) iz Colchestera ima tešku alergiju na hranu. Od samog mirisa pizze može pasti u šok. Završio je u bolnici na tri tjedna nakon što je taknuo kolica iz trgovine na kojima je bio trag mlijeka.

- Izgledala su čista. Čim je sjeo u njih, poplavio je. Znali smo da nešto nije u redu - rekla je majka Michelle Merrett (35).

Michelle je otkrila kako nešto nije u redu čim ga je prestala dojiti, piše Daily Mail. Dobivao je crvenilo od kravljeg mlijeka pa je prešla na sojino, ali je ubrzo otkrila kako je i na to alergičan. Testovi su pokazali kako je alergičan na mlijeko, jaja, pšenicu, histamin i sulfit. Tešku alergijsku reakciju mogu mu izazvati i neke igračke i bojice. 

- Ne smijemo jesti pizzu pred njim. Dok još nismo znali da je alergičan, otišli smo u pizzeriju. Čim smo ušli počeo je kihati i kašljati - ispričala je majka koja sa suprugom Michaelom (47) detaljno proučava etikete na svakoj namirnici i pretražuje internet ne bi li pronašli specijalnu hranu kako Christopheru ne bi nešto nedostajalo. 

Ima svoje tanjure i posude u kojima mu spremaju hranu i posebnu policu u hladnjaku i pećnici kako njegova hrana ne bi dodirivala drugu. Sada su pokrenuli internetsku stranicu AllergyEssex.org preko koje savjetuju roditeljima sa sličnim problemima gdje da nabavljaju hranu.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • tomislaw90 19.02.2011.

    s cim si jela ambroziju i perje?

  • user_82444 18.02.2011.

    Uvjek je bilo bolesti zvana alergija samo se o tome nije toliko pisalo ni znalo,mnogo je djece prije umiralo a da se nije znalo od čega a danas se zna puno,puno se o tome piše i budimo zahvalni medicini na tome :)

  • angeIina 16.02.2011.

    a slatkiš mali:(

Komentiraj...
Vidi sve komentare