To je to što me zanima!

Tomašević: 'Bitno je da nemamo više lokalnog šerifa. Ne želim odlučivati o svakoj rupi i parku'

Na pitanje što je dobro ostalo nakon Milana Bandića, Tomašević je rekao da je socijalna politika dobra i da s time treba nastaviti, a da se može poboljšati cijela komunalna usluga za Zagrepčane
Vidi originalni članak

Tomislav Tomašević, kandidat platforme Možemo za gradonačelnika Zagreba, poručio je u Dnevniku HTV-a da ga drugi kandidati i ne zanimaju previše te da se gradskim problemima bavi više od 15 godina. Posljednjih četiri i kao gradski zastupnik. 

Poručio je kako misli da će većina birača Milana Bandića glasati za nekog drugoga, no nada se i da će mu manji dio ljudi ipak dati svoj glas. Što se tiče drugog kruga izbora, svejedno mu je s kime će se tamo naći. 

- Ja sam s 21 godinom bio izabran za savjetnika UN-ove agencije za okoliš za područje Europe, imam bogatu biografiju i školovanje vani. Što se tiče upravljanja gradom, nitko od kandidata nema to znanje i iskustvo - rekao je Tomašević i dodao kako je najbitnije da više nema "lokalnog šerifa". 

NAJAVIO PRVE POTEZE Tomašević: Revidirat ću ugovore s tvrtkama Petra Pripuza

- Ne želim biti gradonačelnik koji će odlučivati o svakoj rupi, o tome kako će izgledati neki park, tko će dobiti neki posao. Mene to ne zanima - poručio je i dodao kako mu je prioritet promijeniti upravljačke kadrove. 

- Svi pročelnici bi trebali staviti mandat na raspolaganje i to je najnormalnija demokratska praksa. Očekujem da onda novi kadrovi slože upravljačke procese da svi mogu raditi svoj posao - rekao je. 

Tomašević je napomenuo kako se nitko ne mora bojati za svoj posao i da ga ne zanima tko ima kakvu stranačku iskaznicu ili nema. 

- Zanima me tko će raditi svoj posao - poručio je. 

TKO ĆE OSVOJITI ZAGREB? Lov na tron interesa: 'Trenutno nema nikoga tko je naročito veliki favorit, prilično su blijedi'

Najavio je i reviziju ugovora s tvrtkom Petra Pripuza. 

- Imamo situaciju u gospodarenju otpadom da nekoliko poduzeća dobiva dosta unosne ugovore s Gradom. Smatram da se dobar dio poslova može raditi i od strane gradskih poduzeća. Ne vidim razlog da tako skupo plaćamo takve "outsourcane" poslove nekolicini poduzeća koji se često jedini i javljaju na natječaje. Planiramo napraviti uštede, da svatko može dobiti na natječaju posao, i da u gradu Zagrebu možemo uštedjeti 300 milijuna kuna i 300 milijuna kuna u Zagrebačkom holdingu - objašnjava. 

POGLEDAJTE VIDEO: Pokopan je Milan Bandić 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Potencijalne prijetnje ga, kaže, ne zanimaju, a njegova je najveća prednost što nema nikakvih "repova" i nije dužan nikome, rekao je. Na pitanje što je dobro ostalo nakon Milana Bandića, Tomašević je rekao da je socijalna politika dobra i da s time treba nastaviti, a da se može poboljšati cijela komunalna usluga za Zagrepčane. 

Govoreći o ljubavi prema Zagrebu kaže da je on ovdje rođen i ovdje živi dodajući da je dosta kandidata odjednom otkrilo ljubav prema Zagrebu. 

- Jedva čekam te debate i te ideje, mislim da brojni kandidati noćima štrebaju da vide osnovne informacije o gradu Zagrebu - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 123

  • i.hun 12.03.2021.

    A da otvorite radna mjesta, a ne potičete socijalu? Uh zaboravio sam da ti nisi nikada radio.

  • TsarSimeun 06.03.2021.

    Njegovo školovanje i iskustvo nažalost nema veze s konkretnim poslom gradonačelnika za koji se javio.

  • nec.1996 06.03.2021.

    stvarno lupas gluposti,lokalni serif ce i ti biti ali nikada neces osvojiti zagreb jer pola zagreba je holding i oni nece glasati za tebe ,cuvaju svoje stolice zato decko oladi,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare