To je to što me zanima!

Tomašević: 'Neprihvatljivo je da privatno poduzeće raspolaže s tim podacima, to nema nigdje'

APIS je strateška firma koja se bavi osjetljivim podacima i upravljanjima za Zagreb i državu. Očito je da se gradonačelnik Milan Bandić i HDZ i dalje prepucavaju, ne samo preko plakata, nego i cijene APIS-a
Vidi originalni članak

Predsjednika Klub zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Skupštini najavio je u srijedu uoči  nastavka sjednice da će glasati protiv prijedloga prodaje udjela Grada u APIS-u jer im je neprihvatljivo da zbog prenapuhane cijene taj dio umjesto državi, pripadne privatnom poduzeću.

- APIS je strateška firma koja se bavi osjetljivim podacima i upravljanjima za Zagreb i državu. Očito je da se gradonačelnik Milan Bandić i HDZ i dalje prepucavaju, ne samo preko plakata, nego i cijene APIS-a - komentirao je Tomislav Tomašević na konferenciji za novinare Lijevog bloka, na kojoj su predstavili tražilicu "Otvoreni akti".

Tvrdi da je procjena vrijednosti APIS-a na više od pola milijarde kuna, pri čemu procjena vrijednosti 49-postotnog  poslovnog udjela Zagreba iznosi 284,2 milijuna kuna - rađena 'po čudnoj metodologiji, s kojom se niti on, kao ni HDZ, ne može složiti'.

VIDEO: TETURAO U SESVETAMA Bandić: 'Dobro sam, zaboravio sam popiti tabletu za tlak jučer'

- Iz perspektive toga mi smo protiv toga da se ide u prodaju, znajući da država po toj cijeni neće kupiti. Ako neće država po toj cijeni kupiti, smatramo da će se ići na prodaju privatnom poduzeću što je - neprihvatljivo. Neprihvatljivo je da privatno poduzeće upravlja tim podacima, to nema nigdje i iz te perspektive ćemo glasati protiv - naglasio je Tomašević.

HDZ je na prošloj sjednici Skupštine predložio da se točka o prodaji udjela Grada Zagreba u tvrtki APIS izostavi, na što im je gradonačelnik Milan Bandić, iznenađen tim prijedlogom, poručio da ona ostaje na dnevnom redu. 

- APIS je prevažno poduzeće, važno je i za nacionalnu sigurnost i mišljenja smo da na ovakav način nije dobro ići u njegovu prodaju - kazao je HDZ-ov Davor Filipović obrazlažući zahtjev svog Kluba.

Unatoč zahtjevu Kluba HDZ-a, gradski zastupnici su većinom glasova odlučili da ta točka ostaje na dnevnom redu.

JURIČANOVO PISMO BANDIĆU 'Vrijeme je, Milane, da se malo odmoriš. Nadam se da će ti u Lepoglavi naći prikladan odjel'

Grad planira raspisati javni natječaj za prodaju svog udjela od 49 posto u toj tvrtki u iznosu od 284,2 milijuna kuna, iako je krajem prošle godine za taj udio od države tražio 137 milijuna.

- Na tome radimo dvije godine, ako se nešto dogodilo preko noći, ja za to ne znam i zato ostavljam na dnevnom redu, a svatko će glasati po svojoj savjesti - rekao je Bandić.

Zastupnicima HDZ-a je poručio da se moraju odlučiti zastupaju li državne ili gradske interese, pa neka to ide na njihovu savjest.

S obzirom da je na dnevnom redu drugog dana sjednice Skupštine ostalo još 60 točaka od njih 63, Tomašević je na upit koliko bi mogla potrajati ironično upitao: "Znate za onu emisiju Peti dan? Ne bih se čudio".

U 11. IZBORNOJ JEDINICI: Škoro dao podršku Glasnoviću: 'Nakon 5. srpnja Hrvatska se definitivno više neće crveniti'

- Ne znam kakvi će biti odnosi HDZ-a i Bandića vezano za nastavak sjednice. Ne bih se čudio igrokazu u smislu da se kao ne mogu dogovoriti jer se HDZ pokušava ograditi od Bandića pred ove izbore kako ne bi doživio potop u Zagrebu - rekao je.

Bit će dobro ako završe do parlamentarnih izbora, dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • apolitični 17.06.2020.

    samo čekam da ovaj sa svojom skupinom šetača transparenata obeća građanima Zagreba i okolice da će zaustaviti potrese ako ga izaberu u sabor.

  • 17.06.2020.

    Ovaj neodoljivo podsjeća na mladog Staljina....Liči na nekog zapovjeenika Gulaga.

  • roko2022 17.06.2020.

    APIS?..jesu li to oni SDP uhljebi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare