To je to što me zanima!

Tomašević: Neprihvatljivo je da svi imaju priziv savjesti na Sv. Duhu, očekujem da se to riješi

Želim i da se svi zakonski dozvoljeni prekidi trudnoće mogu obaviti u najvećoj gradskoj zdravstvenoj ustanovi u Zagrebu, a to je Sveti Duh, rekao je Tomašević
Vidi originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u nedjelju kako mu je neprihvatljivo da svi liječnici i medicinske sestre na ginekologiji u gradskoj bolnici Sveti Duh imaju priziv savjesti, te da od nove uprave bolnice očekuje da se to riješi.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Meni je neprihvatljivo da apsolutno svi liječnici na ginekologiji i sve medicinske sestre imaju priziv savjesti i očekujem da se to riješi - rekao je Tomašević ispred Lisinskog uoči obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i Dana oslobođenja Zagreba.

NEMA REGISTRA MEDICINARA S PRIZIVOM Što je priziv savjesti: Nije vezan samo uz pobačaj, ovi slučajevi izazvali su rasprave u Hrvatskoj

Na pitanje slaže li se s tvrdnjom da se u situaciji kolektivnog priziva savjesti prekidi trudnoće obavljaju u zamjenskim, privatnim ustanovama, Tomašević je istaknuo da se taj problem može riješiti na različite načine.

UČI SE VEĆ GODINAMA Prekid trudnoće je dio liječničke specijalizacije za ginekologe

- Ali želim i da se svi zakonski dozvoljeni prekidi trudnoće mogu obaviti u najvećoj gradskoj zdravstvenoj ustanovi u Zagrebu, a to je Sveti Duh - rekao je Tomašević .

Dodao je da rješavanje tog problema očekuje od nove uprave te bolnice.

Idi na 24sata

Komentari 123

  • Frajnjo 09.05.2022.

    Što o abortusu kaže Zeljinsky?

  • Let's Go 08.05.2022.

    Baš gledam suđenje pirata sa kariba i one njegove bivše (ima na youtubu) i oni su dali zakletvu da neće lagati na suđenju... 🤔🙄🤭

  • lukicluka11 08.05.2022.

    A ti isti doktori koji se pozivaju na priziv savjesti bez pogovora bi napravili taj prekid trudnoće u svojim privatnim ordinacijama za 500 do 1000 eura.

Komentiraj...
Vidi sve komentare