News

Komentari 145

Tomašević: Neprihvatljivo je da svi imaju priziv savjesti na Sv. Duhu, očekujem da se to riješi

Tomašević: Neprihvatljivo je da svi imaju priziv savjesti na  Sv. Duhu, očekujem da se to riješi

Želim i da se svi zakonski dozvoljeni prekidi trudnoće mogu obaviti u najvećoj gradskoj zdravstvenoj ustanovi u Zagrebu, a to je Sveti Duh, rekao je Tomašević

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u nedjelju kako mu je neprihvatljivo da svi liječnici i medicinske sestre na ginekologiji u gradskoj bolnici Sveti Duh imaju priziv savjesti, te da od nove uprave bolnice očekuje da se to riješi.

POGLEDAJTE VIDEO

- Meni je neprihvatljivo da apsolutno svi liječnici na ginekologiji i sve medicinske sestre imaju priziv savjesti i očekujem da se to riješi - rekao je Tomašević ispred Lisinskog uoči obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i Dana oslobođenja Zagreba.

Na pitanje slaže li se s tvrdnjom da se u situaciji kolektivnog priziva savjesti prekidi trudnoće obavljaju u zamjenskim, privatnim ustanovama, Tomašević je istaknuo da se taj problem može riješiti na različite načine.

- Ali želim i da se svi zakonski dozvoljeni prekidi trudnoće mogu obaviti u najvećoj gradskoj zdravstvenoj ustanovi u Zagrebu, a to je Sveti Duh - rekao je Tomašević .

Dodao je da rješavanje tog problema očekuje od nove uprave te bolnice.

Najčitaniji članci