To je to što me zanima!

Tomašević odgovorio Škori: 'Bavi se nama jer o gradskim temama on ne zna ništa'

Na konferenciji za medije Tomašević je predstavio program za socijalnu politiku Možemo!/Zagreb je naš! s fokusom na glavne stupove programa i reagirao je na Škorine izjave o financiranju platforme Možemo
Vidi originalni članak

Na konferenciji za medije govorio je: Tomislav Tomašević, kandidat za gradonačelnika grada Zagreba, te članice radne grupe za socijalnu politiku: Iva Ivšić, sukoordinatorica grupe za socijalnu politiku, Jelena Ostojić, sociologinja i Iva Jelačić, socijalna radnica.

- Nije dobro da je mjera kako je sad postavljena da djeca iz obitelji gdje jedan roditelj ima status roditelja i odgojitelja da ta djeca ne smiju ići u vrtić, time su diskriminirana i zakinuta. To je jedan od razloga zašto je potrebno napraviti reevaluaciju te mjere - rekao je Tomašević.

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentirao je i optužbe Miroslava Škore o financiranju platforme Možemo!.

- Tresla se brda, rodio se miš. Oni su zbrojili prihode različitih udruga civilnog društva pod klevetom da sam 60 ili 70 posto novca koji sam dobio ja stavio u džep. Udruge civilnog društva se financiraju kroz projekte za koje se javljaju na javnim natječajima. Udruge imaju konkretne aktivnosti koje su dužne provesti i svaka kuna primljena mora biti potrošena na odgovarajući način - rekao je Tomašević, dodavši da je velika većina sredstava stigla iz europskih projekata.

Udruge civilnog društva funkcioniraju kao neprofitni sektor, zato što se tu ne može izvući profit i staviti u džep. Nastavlja se kampanja dezinformiranja, lažnih optužbi. Saziva se konferencija za medije koja se bavi nama, a mi se bavimo socijalnim pitanjima, zdravstvom, školstvom, a naš protukandidat se bavi nama, jer o gradskim temama ne zna ili ne želi znati, rekao je Tomašević.

Na pitanje kako komentira optužbe da je za sebe izvukao sto milijuna kuna kroz različite udruge i institucije, Tomašević je izjavio:

- Vodio sam Zelenu akciju i većina novca je došla iz EU fondova i ondje je najrigoroznija kontrola. Tada smo imali 26 zaposlenih, a ja sam imao plaću 6700 kuna - rekao je Tomašević i dodao:

- Ako sam imao plaću 6700 kuna, zbrojite koliko sam godina ondje radio i dobit ćete iznos. U Institutu sam isto imao plaću negdje oko prosjeka grada Zagreba - izjavio je i pozvao da se pogleda njegova imovinska kartica u kojoj sve piše. Također je pozvao sve institucije, da ga provjere.

- Pozivam DORH, USKOK, Poreznu, Avengerse, Justice League, neka mi pročešljaju imovinu - rekao je Tomašević.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • 25.05.2021.

    To je istina

  • 25.05.2021.

    pokreni pitanje gdje su pare.. jer nije vuk pojeo magare ako je Zagreb Magare

  • biberrr 25.05.2021.

    Soroševi plaćenici, nafilati će Zagreb emigrantima trećeg svijeta,otvarati toalete za treću rod,istjerati mlade Hrvate iz zemlje,sve već viđeno. To su borci protiv obitelji,crkve nacije i države,žele uništiti sve vrijednosti i tradicije u Hrvata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare