Obavijesti

News

Komentari 87

Tomašević odgovorio Škori: 'Bavi se nama jer o gradskim temama on ne zna ništa'

Tomašević odgovorio Škori:  'Bavi se nama jer o gradskim temama on ne zna ništa'

Na konferenciji za medije Tomašević je predstavio program za socijalnu politiku Možemo!/Zagreb je naš! s fokusom na glavne stupove programa i reagirao je na Škorine izjave o financiranju platforme Možemo

VIDEO

Na konferenciji za medije govorio je: Tomislav Tomašević, kandidat za gradonačelnika grada Zagreba, te članice radne grupe za socijalnu politiku: Iva Ivšić, sukoordinatorica grupe za socijalnu politiku, Jelena Ostojić, sociologinja i Iva Jelačić, socijalna radnica.

- Nije dobro da je mjera kako je sad postavljena da djeca iz obitelji gdje jedan roditelj ima status roditelja i odgojitelja da ta djeca ne smiju ići u vrtić, time su diskriminirana i zakinuta. To je jedan od razloga zašto je potrebno napraviti reevaluaciju te mjere - rekao je Tomašević.

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentirao je i optužbe Miroslava Škore o financiranju platforme Možemo!.

- Tresla se brda, rodio se miš. Oni su zbrojili prihode različitih udruga civilnog društva pod klevetom da sam 60 ili 70 posto novca koji sam dobio ja stavio u džep. Udruge civilnog društva se financiraju kroz projekte za koje se javljaju na javnim natječajima. Udruge imaju konkretne aktivnosti koje su dužne provesti i svaka kuna primljena mora biti potrošena na odgovarajući način - rekao je Tomašević, dodavši da je velika većina sredstava stigla iz europskih projekata.

Udruge civilnog društva funkcioniraju kao neprofitni sektor, zato što se tu ne može izvući profit i staviti u džep. Nastavlja se kampanja dezinformiranja, lažnih optužbi. Saziva se konferencija za medije koja se bavi nama, a mi se bavimo socijalnim pitanjima, zdravstvom, školstvom, a naš protukandidat se bavi nama, jer o gradskim temama ne zna ili ne želi znati, rekao je Tomašević.

Na pitanje kako komentira optužbe da je za sebe izvukao sto milijuna kuna kroz različite udruge i institucije, Tomašević je izjavio:

- Vodio sam Zelenu akciju i većina novca je došla iz EU fondova i ondje je najrigoroznija kontrola. Tada smo imali 26 zaposlenih, a ja sam imao plaću 6700 kuna - rekao je Tomašević i dodao:

- Ako sam imao plaću 6700 kuna, zbrojite koliko sam godina ondje radio i dobit ćete iznos. U Institutu sam isto imao plaću negdje oko prosjeka grada Zagreba - izjavio je i pozvao da se pogleda njegova imovinska kartica u kojoj sve piše. Također je pozvao sve institucije, da ga provjere.

- Pozivam DORH, USKOK, Poreznu, Avengerse, Justice League, neka mi pročešljaju imovinu - rekao je Tomašević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.