To je to što me zanima!

Tomašević smijenio direktora Vodoopskrbe nakon kritika Filipovića: 'To je neprihvatljivo'

Nije samo napravljena proceduralna greška, nego o svemu nije informirana Uprava Holdinga i zato Davor Poljak od danas više nije direktor Vodoopskrbe i odvodnje, poručio je Tomašević
Vidi originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sazvao je konferenciju za medije nakon prozivki ministra gospodarstva Davora Filipovića zbog poskupljenja cijene vode u Zagrebu i nazvao taj potez nezakonitim. 

Tomašević se nalazi u posjetu Splitu, gdje se sastao s gradonačelnikom Ivicom Puljkom. 

VIŠE CIJENE VODE U ZAGREBU Filipović oštro po Tomaševiću: 'Odluka o poskupljenju vode nije zakonita! Pa što vi radite?!'

Poručio je kako su razgovarali o raznim inicijativama i temama te da je ovo bio prvi službeni sastanak širih delegacija Zagreba i Splita u njihovom mandatu. 

- Split i Zagreb imaju slične probleme o gospodarenju otpadom. Moramo graditi nove vrtiće i financirati plaće odgojitelja, i to je tema koju bismo trebali proći s drugim gradovima - rekao je Tomašević. 

Puljak je poručio da postoje brojni problemi u gradovima, a koji se desetljećima nisu rješavali. 

- Nije lako mijenjati stvari, ali zato smo izabrani i na to smo spremi - rekao je Tomašević. 

ZATVORENI DIO SJEDNICE Vlada imenovala Filipovića predsjednikom Kriznog tima za sigurnost opskrbe plinom

Na pitanje o kritikama ministra Filipovića, Tomašević je rekao kako je dio poskupljenja sporan. 

- Nisam imao informaciju da je tražena dokumentacija. To je proceduralna greška koja će odgoditi poskupljenje. No, ona je dovela do odgode dijela poskupljenja i ona mi je neshvatljiva i neprihvatljiva. Nije samo napravljena proceduralna greška, nego o svemu nije informirana Uprava Holdinga i zato Davor Poljak od danas više nije direktor Vodoopskrbe i odvodnje - rekao je Tomašević.

Idi na 24sata

Komentari 106

  • nik cro 04.03.2023.

    ajoj kako ga je Filipović spustio lagano...bruka malo žešća

  • max2017 03.03.2023.

    nesposobnost upravljanja, rasipnost, kriminal- ma sve se pokriva .--podizanjem cijena,....lošiji i nesposobniji od svih prethodnika u svim elementima. ON NEMA svojih stručnih osoba, - samo karijeristi

  • gradanin01 03.03.2023.

    Kao prvo vidim da vi svi koji pljujete Tomaševića uopće niste niti pročitali tekst (ili ne razumijete napisano) nego automatski krenete pljuvati po njemu! Kako to da niste prema Bandiću imali iste kriterije nego ste ga držali nesposobnog na vlasti 20 godina a sada bi Tomaševića smijenili za 2. godine? Zašto? Zato što vam nije bitno kako se grad vodi nego vam je bitno da se uhljebe vaše rođe iz Bosne! Da li je Tomašević najsposobniji gradonačelnik? Ne nije! Da li je sposobniji 10 puta od Bandića? Da je! I to je cijela istina a vama kojima ta činjenica ne odgovara probajte se vratiti u vašu domovinu Bosnu pa si tamo birajte gradonačelnika!

Komentiraj...
Vidi sve komentare