To je to što me zanima!

Tomašević: Sustav naplate se i dalje temelji na volumenu kanti

Član stranke Zagreb je naš ističe kako bi se naplata trebala temeljiti na stvarnom odloženom otpadu, a tehnologije koje bi ga individualizirale se smatraju skupima
Vidi originalni članak

Kad se usvoji ova odluka ona odmah stupa na snagu, a osnovna infrastruktura uopće nije rješenja. Trebat će nam barem oko pola godine da se kante uopće podijele za biootpad za svako obračunsko mjesto. Da ne govorim o tome da će kante koje moraju biti na javnim površinama biti dostupne svim trećim osobama, što znači da se neće moći provoditi niti kazne - poručuje Tomislav Tomašević (Zagreb je naš) dodajući kako je najveći problem što ostaje isti sustav naplate prema volumenu spremnika. 

- Ono što je najveći problem je da ostaje isti sustav naplate koji se temelji na volumenu spremnika, a ne na stvarno odloženom otpadu. Da bi se to individualiziralo, postoje brojne tehnologije, no ništa od toga se nije razmatralo jer se smatra da je to skupo iako nismo dobili nikakve podatke ni analize koje bi to potkrijepile. S ovakvim bazičnim sustavom će postati brojni problemi u zajedničkim spremnicima u višestambenim zgradama jer će oni koji će odvajati otpad na kraju biti zakinuti u odnosu na one koji ne odvajaju jer će plaćati na kraju prosjek. To je na neki način nepravedno i nestimulirajuće za one koji žele odvajati otpad - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • GreyFox 30.01.2018.

    A sto se tice smeca u ovoj zemlji ne postoji recikliranje istog pa je tako i prikupljanje istog besmisleno.

  • GreyFox 30.01.2018.

    Znate ljudi bi trebali biti sretni sto imaju toliko problema u drustvu i zemlji.Jer da nema svih tih problema svi ovi "strucnjaci" nebi mogli prosipavati pamet i pametovati svaki dan.Politicari nebi imali o cemu pricati i praviti se pametni i brzo bi otisli u zaborav.Sve ovo pametovanje netko placa jako dobro.Cim vise problema to vise novaca odredeni pojedinci i grupacije dobiju za "rijesavanje" istih.Sto vise problema tim vise razno raznih agencija i udruga i stranaka i svega ostalog.Za svaki problem jedna stranka i jos nekoliko milijunceka za sve njih.Rijesenja nikoga ne usrecuju.

  • fićo80 30.01.2018.

    Evo novog Pernara, koji je iskoristio hlebince i naivce.. pa sad lagano lovica bez rada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare