To je to što me zanima!

Tomašić na 'fejsu': Ćirilica za Bunjevce akt tihog kulturocida

Josipović bi trebao iskoristiti dobre veze koje je stvorio šireći bratstvo i jedinstvo po regiji, ali se bojim da ta 'ljubav u regionu' vrijedi kao politička moneta, piše Tomašić
Vidi originalni članak

Predsjednica HSP dr. Ante Starčević i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić na svojem je Facebooku optužila predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da donacijom ćirilićnih čitanki i gramatike za učenje bunjevačkog govora učenicima u Subotici pokušava uništiti hrvatski jezik i kulturni identitet u Vojvodini. 

- Iako se svatko ima pravo nacionalno ili regionalno izjasniti prema vlastitom osjećanju, pa tako i oni koji se primarno osjećaju Bunjevcima, a ne Hrvatima, višedesetljetna politika Srbije konstantno favorizira jednu manjinsku grupaciju na štetu druge. Službeni Beograd već godinama pokušava otići i korak dalje - priskrbiti Bunjevcima nehrvatima status autohtonog južnoslavenskog naroda, iako je sasvim jasno da oni nemaju nikakvih posebnosti u odnosu na Hrvate Bunjevce, te tako zatrti hrvatsko ime na tlu Vojvodine u narednim generacijama - napisala je Tomašić, pritom optuživši predsjednika Ivu Josipovića i premijera Zorana Milanovića što nisu reagirali na , kako je napisala, Nikolićev 'akt tihog kulturocida'. 

- Josipović bi trebao iskoristiti dobre veze koje je stvorio šireći bratstvo i jedinstvo po tzv. regiji, ali se bojim da ta 'ljubav u regionu' vrijedi kao politička moneta samo s ove strane granice - napisala je Ruža Tomašić. 

Idi na 24sata

Komentari 133

  • zebra 27 12.09.2014.

    Е Ružo neće Jusipović reć ni riči kontra ovoga jer se boji Nikolića... Kako bi i moga kad mora radit i govorit ono/onako kako dobije naređenje od Nikolića iz Srbije i Milanovića iz Banskih dvora.. Jusipović je Nikolićeva marioneta, a Milanović mu je buro-bran.. Tako da Jusipović ne može nič bez nijh dvoje.. Može jedino laprdat ali daleko od Banskih dvora, i još dalje od Srbije.. Zato je i ovakvu izjavu da u Istri, u Pazinu ili Puli, neznam sad u kojem je točno gradu bija kad je da tu izjavu..

  • SAINT 09.09.2014.

    U srpskoj vladi nema nijednog Hrvata , u parlamentu isto tako , na nižim razinama nijedan Hrvat , a mi njih tretiramo kao da su 1991 ratovali za nas a ne protiv nas, pola ministara srbi , a da na nižim razinama i ne govoroimo, na Hrt voditelji , prognoza vremena i sl. Izgleda da ih u Hrvatskoj ima 70 posto , a nas Hrvata 30 posto. I za ovo je zaslužna izdajnička kukunama koalicija i predsjednik Josipović kojega samo Zamp zanima.

  • Mladen Kozic 09.09.2014.

    Koliko se daje jednom narodu u matičnoj da ima prava na vlastito pismo a to se odnosi na manjine ,stoga ne može Hrvatska tražiti nešto što i sama zabranjuje bez obzira što smo imali rat i što smo ratovali protiv Srba ,ako neko želi da bude mira na ovim prostorima tada se ponašanja trebaju promijeniti a ne stavljati još više vatre ,gospođo Ružo sjeti se riječi koje si izrekla kome ne paše neka se iseli tako i s druge strane granice, tako i Srbi mogu reći kome ne paše u Vojvodini neka se iseli ,stoga bi bilo vrijeme da vi političari konačno počnete paziti što govorite javno ,jer vaša riječ ima težinu jer obnašate dužnost cijelog naroda ,a kako če se jedan narod ponašati prema drugom tako će se i drugi prema njemu ,Isus je rekao neka neko baci prvi kamen ko je bez grijeha ,

Komentiraj...
Vidi sve komentare