To je to što me zanima!

Tomica (47) sakuplja stare pile: Bio je to traktor na prvi pogled

Tomici Mrđenoviću strast su stari traktori. Ima ih 7. Najstariji ima 61 godinu, sve originalne dijelove, registraciju i prometnu iz 1953. Odbio je sve ponude za traktore
Vidi originalni članak

Traktore sam naučio voziti s 14 godina, a sakupljati ih počeo sasvim slučajno, kaže policajac Tomica Mrđenović (47) iz Čaglina.

U dvorištu kuće ima ih sedam.

Prvog je dobio prije 15-ak godina. Bio je to Fendt iz 1955. godine. Kako je bio neispravan, Tomica je pokušao u Njemačkoj pronaći rezervne dijelove, a na kraju je kupio isti takav iz 1953. Platio ga je 320 eura. 

- Tadašnjem vlasniku sam obećao da ću ga restaurirati, a tad sam pomislio da bi bila dobra ideja biti kolekcionar traktora – objašnjava Tomica, kojemu hobi uzima gotovo većinu slobodnog vremena.

Osim Fendta vlasnik je modela Eicher, Deutz i Holder. Ističe kako mu je najvredniji i najdraži Fendt star 60 godina jer su na njemu i dalje svi originalni dijelovi te posjeduje prometnu dozvolu i registraciju iz 1953.

Dosad je imao nekoliko ponuda da proda traktore, ali ih je sve odbio. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Sthanga Železni 21.02.2014.

    Znojan na njemu jašem kroz šor i molim Boga da ne rikne motor, moj jedini traktor ne vozim ga sad, moj jedini traktor jer ukro ga smrad, al mogu da kupim još sto al nije to to jer jedan je traktor zapamti to !!! Moj jedni traktor :)

  • POTPEC 21.02.2014.

    Bravo samo naprid skupi još kojeg. Ako nađen kojeg starog očeš li ga otkupiti bez kune.

  • guliwer 21.02.2014.

    ja plavuša, pomislio na pile, imam i ja steru pilu, već sam smišljao način kako da mu pošaljem....'??

Komentiraj...
Vidi sve komentare