To je to što me zanima!

Tomislav Karamarko: HDZ-u nudim samo bezuvjetnu ljubav

Stranci mogu pružiti predan i pošten rad. Nikada nisam kalkulirao s ljubavlju prema stranci i državi. O protukandidatima mislim i dobro i ponekad loše, kaže Karamarko
Vidi originalni članak

Bivši ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko u intervjuu za tjednik 24sataExpress otkriva koji su njegovi aduti za osvajanje stranke...

24express: Jadranka Kosor uručila vam je iskaznicu HDZ-a, a vrlo brzo postali ste joj konkurent na izborima. Jeste li to planirali pri uzimanju članske iskaznice, što je i sama Kosor više puta istaknula?

Obnovio sam svoje članstvo u HDZ-u u trenutku kad se naša stranka susretala s najtežim problemima u povijesti. Neki su mi govorili da je to ravno samoubojstvu, ali sam to učinio baš kako bih pokazao koliko mi je stalo do HDZ-a, u čijem sam osnivanju sudjelovao. Također sam htio pokazati da se ne smije generalizirati kad su u pitanju kriminal i korupcija u stranačkim redovima. Pojedinci koji su zgriješili odgovarat će zbog toga, ali ljaga ne smije pasti na tisuće poštenih članova i dužnosnika na svim razinama diljem Hrvatske. To je bio čin potpore stranci, ali i jasna poruka svima da – unatoč svim poteškoćama i slabostima s kojima smo se susreli u vlastitim redovima – želimo se ozbiljno okrenuti budućnosti. Kao što znate i osobno sam inicirao obračun s kriminalom i korupcijom. Nisam posustao kad su istrage krenule prema mojoj stranci. To je jedini način da raščistimo s prošlošću i čistih ruku kročimo u budućnost. Pomogao sam stranci na zadnjim parlamentarnim izborima. Ono što sam zastupao tada, zastupao sam i prije deset godina, a zastupam i danas. Ja se ne mijenjam, kao što se mijenjaju neki oko mene.

24express: Kako komentirate situaciju u HDZ-u? Očito je da je stranka u raskolu.

Ne bih se složio s tvrdnjom da je stranka u raskolu. Stranka je izgubila izbore i proživljava ono što proživljavaju i druge stranke nakon gubitka izbora. S druge strane, naši članovi su nezadovoljni načinom na koji su izgubili izbore, ali i dosadašnjim vodstvom i demokratičnošću u stranci, sami su, spontano i s osjećajem odgovornosti, počeli s procesom demokratizacije. Hrvatska treba snažan HDZ, koji će se očistiti od svih negativnosti koje su se posljednjih godina vezivale uz stranku.

24express: Ako pobijedite na unutarstranačkim izborima, hoćete li i kako spriječiti pucanje stranke? I naposljetku, hoćete li je ozdraviti kako bi postala vodeća stranka u državi?

Mislim da nema opasnosti od bilo kakvog rasapa u stranci nakon izbora. Prošlo je vrijeme obračuna s neistomišljenicima. Vrijeme je da se prestane s takvom praksom. U našoj stranci ima mjesta za sve, sukladno njihovim sposobnostima. Također, vjerujem da među nama nema takvih ega, koji ne bi mogli podnijeti izborni gubitak te zbog njega krenuti u osnivanje vlastitih stranaka u kojima bi mogli uživati u kvazipredsjedničkoj poziciji. Nema dvojbe kako će HDZ s novim ljudima, novom snagom i novom vizijom budućnosti vrlo brzo vratiti svoju pobjedničku poziciju. U prilog nam idu nesnalaženja, katastrofalni rezultati i lutanja lijeve koalicije. Nakon što smo vidjeli njihove dosege tijekom protekla tri mjeseca, svima je valjda jasno da će teško dočekati kraj mandata.

>>> Cijeli intervju s Karamarkom pročitajte u 24sataExpressu!

Idi na 24sata

Komentari 32

  • ljubitededa 22.04.2012.

    Vaša stranka tako dugo nebu funkcionirala za narod dok ne promjenite ime jer je narod alergičan i na slova HDZ a kamoli na stare Hadezeovce (u vladi).

  • ZMIJA1 22.04.2012.

    bezuvjetnu ljubav??? isti si ko i ostali, lupeži i prevaranti

  • ivanka78 22.04.2012.

    nudio je on bezuvjetnu ljubav i stipi mesiću kad je bio šef njegovog stožera u kampanji za predsjednika rh.je li tu bezuvjetnu ljubav nudio i kada je odlučio procesuirati samo hdz-ovce,dok je kriminalce iz ostalih stranaka štedio.e te dvije stvari su karamarkova propast i grijesi koje mu hdz-ovci ne mogu oprostiti,te zbog toga neće dobiti povjerenje članova!

Komentiraj...
Vidi sve komentare