Obavijesti

News

Komentari 32

Tomislav Karamarko: HDZ-u nudim samo bezuvjetnu ljubav

Tomislav Karamarko: HDZ-u nudim samo bezuvjetnu ljubav
1

Stranci mogu pružiti predan i pošten rad. Nikada nisam kalkulirao s ljubavlju prema stranci i državi. O protukandidatima mislim i dobro i ponekad loše, kaže Karamarko

VIDEO

Bivši ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko u intervjuu za tjednik 24sataExpress otkriva koji su njegovi aduti za osvajanje stranke...

24express: Jadranka Kosor uručila vam je iskaznicu HDZ-a, a vrlo brzo postali ste joj konkurent na izborima. Jeste li to planirali pri uzimanju članske iskaznice, što je i sama Kosor više puta istaknula?

Obnovio sam svoje članstvo u HDZ-u u trenutku kad se naša stranka susretala s najtežim problemima u povijesti. Neki su mi govorili da je to ravno samoubojstvu, ali sam to učinio baš kako bih pokazao koliko mi je stalo do HDZ-a, u čijem sam osnivanju sudjelovao. Također sam htio pokazati da se ne smije generalizirati kad su u pitanju kriminal i korupcija u stranačkim redovima. Pojedinci koji su zgriješili odgovarat će zbog toga, ali ljaga ne smije pasti na tisuće poštenih članova i dužnosnika na svim razinama diljem Hrvatske. To je bio čin potpore stranci, ali i jasna poruka svima da – unatoč svim poteškoćama i slabostima s kojima smo se susreli u vlastitim redovima – želimo se ozbiljno okrenuti budućnosti. Kao što znate i osobno sam inicirao obračun s kriminalom i korupcijom. Nisam posustao kad su istrage krenule prema mojoj stranci. To je jedini način da raščistimo s prošlošću i čistih ruku kročimo u budućnost. Pomogao sam stranci na zadnjim parlamentarnim izborima. Ono što sam zastupao tada, zastupao sam i prije deset godina, a zastupam i danas. Ja se ne mijenjam, kao što se mijenjaju neki oko mene.

24express: Kako komentirate situaciju u HDZ-u? Očito je da je stranka u raskolu.

Ne bih se složio s tvrdnjom da je stranka u raskolu. Stranka je izgubila izbore i proživljava ono što proživljavaju i druge stranke nakon gubitka izbora. S druge strane, naši članovi su nezadovoljni načinom na koji su izgubili izbore, ali i dosadašnjim vodstvom i demokratičnošću u stranci, sami su, spontano i s osjećajem odgovornosti, počeli s procesom demokratizacije. Hrvatska treba snažan HDZ, koji će se očistiti od svih negativnosti koje su se posljednjih godina vezivale uz stranku.

24express: Ako pobijedite na unutarstranačkim izborima, hoćete li i kako spriječiti pucanje stranke? I naposljetku, hoćete li je ozdraviti kako bi postala vodeća stranka u državi?

Mislim da nema opasnosti od bilo kakvog rasapa u stranci nakon izbora. Prošlo je vrijeme obračuna s neistomišljenicima. Vrijeme je da se prestane s takvom praksom. U našoj stranci ima mjesta za sve, sukladno njihovim sposobnostima. Također, vjerujem da među nama nema takvih ega, koji ne bi mogli podnijeti izborni gubitak te zbog njega krenuti u osnivanje vlastitih stranaka u kojima bi mogli uživati u kvazipredsjedničkoj poziciji. Nema dvojbe kako će HDZ s novim ljudima, novom snagom i novom vizijom budućnosti vrlo brzo vratiti svoju pobjedničku poziciju. U prilog nam idu nesnalaženja, katastrofalni rezultati i lutanja lijeve koalicije. Nakon što smo vidjeli njihove dosege tijekom protekla tri mjeseca, svima je valjda jasno da će teško dočekati kraj mandata.

>>> Cijeli intervju s Karamarkom pročitajte u 24sataExpressu!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 32

VIDEO

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...
NORIJADA DILJEM HRVATSKE

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...

Donosimo programe proslava zadnjih srednjoškolskih dana maturanata diljem Hrvatske!

VIDEO Masovna histerija nakon rezolucije o Srebrenici: Srbi su izašli na ulice u kolonama auta
NEVJEROJATNO

VIDEO Masovna histerija nakon rezolucije o Srebrenici: Srbi su izašli na ulice u kolonama auta

BEOGRAD Jučer je izglasana rezolucija o Srebrenici. Brojni građani diljem Srbije izašli na ulice i negodovali. Kralj patetike Aca Vučić mjesecima je podgrijavao atmosferu koja je nakon izglasavanje rezolucije o genocidu u Srebrenici došla do razine patološkog ludila i masovne histerije.
VIDEO Nadrealni prizori u Srbiji: Kolone auta sa zastavama na ulici, naslovnice se dive Vučiću
LJUDI IZAŠLI NA ULICE

VIDEO Nadrealni prizori u Srbiji: Kolone auta sa zastavama na ulici, naslovnice se dive Vučiću

Vučić je poimence zahvaljivao državama koje su glasale protiv ili su bile suzdržane. "U bilo kojem nacionalnom parlamentu takav akt ne bi uspio", kazao je srbijanski predsjednik