To je to što me zanima!

Tomislav Saucha napušta SDP: Povlači se i iz saborskih odbora

Tomislav Saucha poslao je ispisnicu iz SDP-a. Povlači se i sa svih dužnosti u saborskim odborila. U Saboru će djelovati kao nezavisni zastupnik
Vidi originalni članak

Tomislav Saucha, saborski zastupnik SDP-a kojeg USKOK tereti da je kao bivši šef kabineta premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge i tako oštetio državni proračun za više od pola milijuna kuna, u ponedjeljak je poslao ispisnicu iz SDP-a, potvrđeno nam je iz te stranke.

Kako doznajemo, u Saboru će djelovati kao nezavisni zastupnik, ali će dati ostavku na sve funkcije u saborskim odborima. Naveo je to u pismu koje je poslao predsjedniku stranke Davoru Bernardiću, koji je prihvatio njegovu odluku.

U SDP-u pozdravljaju, kako kažu, njegov moralni čin te naglašavaju da se po dokazivanju nevinosti uvijek može vratiti u stranku.

Saucha se, doznajemo iz njemu bliskih izvora,  na ovo odlučio kao moralni čin s ciljem da odmakne cijeli slučaj od stranke i dokaže svoju nevinost.

Uhićen zbog afere "dnevnice"

Podsjetimo, Saucha je u petak izašao iz istražnog zatvora u Remetincu nakon što je Uskok ispitao sve svjedoke svjedoke na koje bi eventualno mogao utjecati. 

Saucha je bio pritvoren zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na sedmero svjedoka u istrazi koju je Uskok pokrenuo zbog krivotvorenja naloga za službena putovanja, odnosno sumnje da je kao predstojnik ureda premijera Zorana Milanovića zlouporabio položaj i ovlasti te krivotvorio službene ili poslovne isprave.

Tužiteljstvo sumnja da je Sauchu na štetu proračuna pribavio korist veću od 540.000 kuna i 1360 eura, a nezakonitosti je navodno počinio od studenog 2013. do siječnja 2016.

Uskok tvrdi da je lažirano 117 putnih naloga na ime Milanovićevih savjetnika Slavka Goldsteina, Siniše Petrovića i Nevena Budaka, koji su istražiteljima otkrili da nisu bili na putovanjima ni primili dnevnice.

 

Idi na 24sata

Komentari 133

  • centarfor 21.02.2017.

    vjerojatno zbog srama i izrečenih laži ne može izići na ulici. E ali zato zato ponovno ide s istim društvom na skijanje.

  • Apokalipsični Prorok 21.02.2017.

    Zanimljivo da svi ljevičari ovdje komentarima brane neprirodno i pravdaju ga. Drugovi partijaši, vi svi antifafašisti,anarhoateisti, socijalističkosekularni ,istospolnoliberlani, pa do kad? Krali su vaši u bivšoj državi i upravo je radi drugarske krađe i riknula, ovdje podkradate državu na sve e načine, svaki militantni ljevičar ima neku partijsku dužnost krađe, od dvi fete preko dnevnica do milijadi...Do kada mislite biti na jaslama i samo krasti? Vaši preci su dragi drugovi kmeri ušli 45 g. u gradove, pobili prave vlasnike i oteli stanove i kuće, usput doživjevši kulturološki šok vidjevši čiste gaće, pipu s vodom i asfalt...prokleto je to ljevičarsko ateističko sjeme, nemate sreće ni u 10 koljenu i oni će vas proklinjati i pravo nek vam bude.Oteto je porokleto za sva vremena.Nema sreće u ljevičarskim obiteljima, djeca istospolci ili na teškim drogama, incest normalna pojava a krađa profesionalno urođena deformacija.

  • Sigmund Freud 21.02.2017.

    Da ima imalo morala nebi sjedio u Saboru.Kao što ne sjedi ni Sanader, ni Vidošević ni Merzel, ni ........

Komentiraj...
Vidi sve komentare