Obavijesti

News

Komentari 133

Tomislav Saucha napušta SDP: Povlači se i iz saborskih odbora

Tomislav Saucha napušta SDP: Povlači se i iz saborskih odbora
1

Tomislav Saucha poslao je ispisnicu iz SDP-a. Povlači se i sa svih dužnosti u saborskim odborila. U Saboru će djelovati kao nezavisni zastupnik

VIDEO

Tomislav Saucha, saborski zastupnik SDP-a kojeg USKOK tereti da je kao bivši šef kabineta premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge i tako oštetio državni proračun za više od pola milijuna kuna, u ponedjeljak je poslao ispisnicu iz SDP-a, potvrđeno nam je iz te stranke.

Kako doznajemo, u Saboru će djelovati kao nezavisni zastupnik, ali će dati ostavku na sve funkcije u saborskim odborima. Naveo je to u pismu koje je poslao predsjedniku stranke Davoru Bernardiću, koji je prihvatio njegovu odluku.

U SDP-u pozdravljaju, kako kažu, njegov moralni čin te naglašavaju da se po dokazivanju nevinosti uvijek može vratiti u stranku.

Saucha se, doznajemo iz njemu bliskih izvora,  na ovo odlučio kao moralni čin s ciljem da odmakne cijeli slučaj od stranke i dokaže svoju nevinost.

Uhićen zbog afere "dnevnice"

Podsjetimo, Saucha je u petak izašao iz istražnog zatvora u Remetincu nakon što je Uskok ispitao sve svjedoke svjedoke na koje bi eventualno mogao utjecati. 

Saucha je bio pritvoren zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na sedmero svjedoka u istrazi koju je Uskok pokrenuo zbog krivotvorenja naloga za službena putovanja, odnosno sumnje da je kao predstojnik ureda premijera Zorana Milanovića zlouporabio položaj i ovlasti te krivotvorio službene ili poslovne isprave.

Tužiteljstvo sumnja da je Sauchu na štetu proračuna pribavio korist veću od 540.000 kuna i 1360 eura, a nezakonitosti je navodno počinio od studenog 2013. do siječnja 2016.

Uskok tvrdi da je lažirano 117 putnih naloga na ime Milanovićevih savjetnika Slavka Goldsteina, Siniše Petrovića i Nevena Budaka, koji su istražiteljima otkrili da nisu bili na putovanjima ni primili dnevnice.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C