To je to što me zanima!

Tomislav Šimičević je novi šef Ureda Gordana Jandrokovića

Tomislav Šimičević (30), magistar međunarodnih odnosa i diplomacije, postaje predstojnik Ureda predsjednika Sabora umjesto Danijela Glunčića, koji je preuzeo dužnost hrvatskog veleposlanika u Beču
Vidi originalni članak

Nakon što je Danijel Glunčić postao veleposlanik u Beču, predsjednik Sabora Gordan Jandroković (HDZ) ostao je bez predstojnika svog Ureda. Stoga je u petak Odbor za izbor i imenovanje predložio Saboru da na to mjesto imenuje Tomislava Šimičevića (30), magistra međunarodnih odnosa i diplomacije.

Kako je naveo predsjednik Odbora Ante Sanader (HDZ), radi se o čovjeku koji se obrazovao u Hrvatskoj i inozemstvu te je radio u mnogo institucija - od  Hrvatske agencije za lijekove, preko Ministarstva zdravstva do Vlade.

- Dok je radio u Ministarstvu zdravstva, gdje je bio šef ureda ministra, bio je vrijedan i predan poslu - istaknuo je još HDZ-ov Vlatko Kopić.

Osim toga, Odbor je priznao i pravo na veće plaće HDZ-ovom Goranu Mariću i SDP-ovom Saši Đujiću zbog novih funkcija u Saboru. Naime, Marić je u proincu postao predsjednik Odbora za medije, a Đujić potpredsjednik Odbora za gospodarstvo pa imaju pravo i na veće plaće.
 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • japanokinez 20.01.2020.

    Predano radio???? Predano radiš dvadesetak godina pa nadalje, a ne dvadesetak mjeseci do stolice. Prije će biti da se predano uvlačio zna se već gdje. Ova povećanja plaća bi meni izgledala ovako: sve plaće u politici na našoj grbači bi bile 13.000 - 15.000 kuna. 5 službenih limuzina za dočekivanje stranih državnika, a drugo sve vožnja svojim autom ili gradskim prijevozom. Ukidanje pomoćnikovih pomoćnika, sabor uvijek popunjen, otkaz bez liječničke ispričnice i plaće sukladno bolovanju. Samo ovih par zakona bi napunilo kasu za milijardu kuna. Hvala

  • vjačo 19.01.2020.

    nikada nisam glasovao "za" hdz, nego uvijek "protiv" sdp, ali zbog one sirovine brkića i jandrokovića s bradom "peppa pig", ovaj put ću glasovati protiv hdz.

  • vinko_matic 18.01.2020.

    Njonjek je te šogi pozval na inauguraciju slučajnog predsjednika?!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare