News

Komentari 9

Tomislav Šimičević je novi šef Ureda Gordana Jandrokovića

Tomislav Šimičević je novi šef Ureda Gordana Jandrokovića

Tomislav Šimičević (30), magistar međunarodnih odnosa i diplomacije, postaje predstojnik Ureda predsjednika Sabora umjesto Danijela Glunčića, koji je preuzeo dužnost hrvatskog veleposlanika u Beču

Nakon što je Danijel Glunčić postao veleposlanik u Beču, predsjednik Sabora Gordan Jandroković (HDZ) ostao je bez predstojnika svog Ureda. Stoga je u petak Odbor za izbor i imenovanje predložio Saboru da na to mjesto imenuje Tomislava Šimičevića (30), magistra međunarodnih odnosa i diplomacije.

Kako je naveo predsjednik Odbora Ante Sanader (HDZ), radi se o čovjeku koji se obrazovao u Hrvatskoj i inozemstvu te je radio u mnogo institucija - od  Hrvatske agencije za lijekove, preko Ministarstva zdravstva do Vlade.

- Dok je radio u Ministarstvu zdravstva, gdje je bio šef ureda ministra, bio je vrijedan i predan poslu - istaknuo je još HDZ-ov Vlatko Kopić.

Osim toga, Odbor je priznao i pravo na veće plaće HDZ-ovom Goranu Mariću i SDP-ovom Saši Đujiću zbog novih funkcija u Saboru. Naime, Marić je u proincu postao predsjednik Odbora za medije, a Đujić potpredsjednik Odbora za gospodarstvo pa imaju pravo i na veće plaće.
 

Najčitaniji članci